Vyriausybės vadovė pasveikino Prancūziją Nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Prancūziją Nacionalinės šventės proga.

„Šią svarbią dieną norėčiau palinkėti Prancūzijos žmonėms klestėjimo ir gerovės. Leiskite pasidžiaugti labai gerais dvišaliais santykiais tarp mūsų valstybių. Esame suinteresuoti toliau plėtoti strateginį dvišalį dialogą su Prancūzija kaip viena svarbiausių Lietuvos partnerių. Taip pat esame pasirengę toliau stiprinti ekonomini bendradarbiavimą, kartu saugoti ir puoselėti europietiškas vertybes, siekti darnaus augimo, tarptautinės taikos ir stabilumo visur, kur galime – nuo Europos iki SaheĮio regiono.

Esu tikra, kad šiais metais vyksiantis bendras Lietuvos ir Prancūzijos kultūros sezonas tik dar labiau sustiprins mūsų žmonių ir valstybių ryšius. Esame labai dėkingi Prancūzijai už indėlį į Baltijos regiono saugumą, ypač už Prancūzijos dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Lietuvoje. Tikimės dirbti kartu toliau stiprinant NATO Rytų flangą, plėtojant karinį Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimą.

Šokiruojančio ir brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje kaip niekada svarbi ES ir NATO valstybių vienybė remiant herojiškas Ukrainos pastangas apginti ne tik savo nepriklausomybę ir teritorinį integralumą, bet ir Europos saugumo tvarką, viso demokratinio pasaulio vertybes. Tvirta ir principinga Prancūzijos laikysena bei parama Ukrainai priartina šią šalį prie pergalės ir taikos. Tikiu, kad veikdami išvien ir toliau stiprinsime Europos bei viso demokratinio pasaulio saugumą, prisidėsime prie tarptautinėmis taisyklėmis grindžiamos tvarkos išsaugojimo“, – teigiama Vyriausybės vadovės sveikinime.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-14 07:20
Politika
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
[email protected]
pasidalinti
atgal