Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos kalba iškilmingoje Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vėliavų būrių rikiuotėje

Brangūs Lietuvos kariai!

Man didelė garbė šiandien stovėti Jūsų akivaizdoje.

Praėję penkeri metai man leido geriau pažinti ne tik Jūsų tarnybos paradinę pusę, bet ir kasdienybės elementus. Dabar dar geriau suprantu, ką patiriate ir kokią didelę atsakomybę kiekvienas prisiimate.

Ne kartą mačiau Jus kareivinėse, iškilmingose rikiuotėse ir pratybų laukuose. Mačiau Jus valdančius naujausią karinę techniką ir naudojančius laiko patikrintus taktinius įgūdžius. Mačiau pailsėjusius ir pavargusius, linksmus ir susimąsčiusius. Stebėjau Jus veikiančius išvien su mūsų sąjungininkais ne tik Lietuvoje, bet ir už mūsų šalies ribų.

Darysiu viską, kad netektų matyti Jūsų lemiamo mūšio lauke. Ką tik grįžau iš NATO viršūnių susitikimo Vašingtone ir galiu Jums pasakyti – Lietuva turi daug galingų sąjungininkų ir ištikimų draugų, kurie yra stipresni už bet kokį agresorių.

Šiandien noriu Jums ištarti – aš tikiu Jumis. Tikiu Jūsų profesionalumu ir narsa. Tikiu Jūsų ištikimybe duotai priesaikai ir ryžtu duoti atkirtį priešininkui. Tikiu Jūsų meile Tėvynei.

Visi kartu Jūs užtikrinate mūsų šalies gynybą ir saugumą. Ir tai svarbiausia. Tai svarbiausia Lietuvos žmonėms, kurie pasitiki savo kariuomene ir gerbia jos vėliavą.

Šiandieninis Jūsų pavyzdys, Jūsų vienybė, Jūsų kasdienė tarnyba – įkvėpimo šaltinis mums visiems. Lietuvos stiprybės šaltinis. Todėl branginkite šias vėliavas, branginkite kario vardą – ir Lietuva per amžius bus laisva ir neįveikiama.

Ačiū Jums!

Gitanas Nausėda,

Lietuvos Respublikos Prezidentas

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-12 15:47
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
[email protected]

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal