Prezidentas pasveikino aktorių Vidą Petkevičių 75-mečio proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino aktorių Vidą Petkevičių 75 metų jubiliejaus proga.

„Esate vienas mūsų teatro ir kino istorijos ramsčių. Ne tik dėl kūrybinės išminties, visa veriančios vaidmenų įtaigos, jų besiskleidžiančios jėgos, išskirtinio profesionalumo, bet ir dėl vietos ir laiko: buvote besikuriančių fenomenų – Dalios Tamulevičiūtės dešimtuko, didžiųjų Eimunto Nekrošiaus spektaklių (ko vertas vien nepamirštamas ir neprilygstamas Jūsų Sargas „Pirosmanyje“!) ar pirmojo Europoje Jėzus Kristus superžvaigždė pastatymo – reikšmingas kūrėjas. Būtent tokį Jus ir žino publika – universalų, bet kartu iš pirmo kūno judesio ir ištarto skiemens pažįstamą ir vertinamą kūrėją“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo aktoriui už labai svarbią, kilnią ištikimybę aktoriaus profesijai ir palinkėjo jam sveikatos, kūrybinės energijos, naujų gražių vaidmenų ir pasisekimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-13 10:27
Politika, Kultūra
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal