D. Nausėdienė susitiko su Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų sutuoktiniais

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį Prezidentūroje susitiko su Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų sutuoktiniais.

Jau tradiciniame tampančiame susitikime aptartos sutuoktinių visuomeninės veiklos aktualijos, praktinėje veikloje kylantys iššūkiai bei galimi jų sprendimo būdai, kuriuos pristatė Lietuvos diplomatų šeimos narių asociacijos atstovai.

„Džiaugiuosi, jog mūsų kasmetiniai susitikimai jau tapo tradicija. Vertinu galimybę tiesiogiai išgirsti ir detaliau susipažinti su Jūsų veikla bei kasdienybe. Puikiai žinau, koks svarbus yra Jūsų darbas ne tik talkinant diplomatinių atstovybių vadovams, bet ir vykdant atskiras veiklas, kurios reprezentuoja mūsų valstybę ir didina jos tarptautinį žinomumą“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, jog, atsižvelgiant į dabartinius geopolitinius iššūkius, diplomatinių atstovybių vadovų sutuoktinių misija tampa dar svarbesnė ir reikalingesnė.

„Nuolatinis dezinformacijos srautas, hibridinės atakos ir kiti trukdžiai reiškia, jog turime dar labiau susitelkti, mobilizuotis, būti kūrybingi ir dėti nuolatines pastangas siekdami rezultato diplomatiniame fronte. Ačiū, jog būtent tai ir darote, ačiū, jog prisidedate prie to, kad Lietuvos vardas pasaulyje skamba garsiai, kad mūsų valstybė žinoma kaip drąsi, laisva, išdidi šalis“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia taip pat akcentavo lituanistinio švietimo užsienyje svarbą, ragino puoselėti lituanistinių mokyklų tinklą bei palaikyti glaudžius ryšius su lietuvių diaspora.

Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų sutuoktiniams pristatyta D. Nausėdienės ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva Vilniuje įsteigto Ukrainos centro istorija, vykdomos veiklos bei ateities perspektyvos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-15 13:49
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Tomas Beržinskas
LR Prezidento patarėjas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
869842231
[email protected]
pasidalinti
atgal