Prezidentas diplomatams: geopolitiniai ir ekonominiai iššūkiai reikalauja ypatingo mūsų susitelkimo

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovais. Kasmet vykstančiame susitikime šalies vadovas su diplomatais aptarė Lietuvos politikos ir ekonomikos aktualijas, santykius su Lietuvos pagrindiniais sąjungininkais ir partneriais, Lietuvos prioritetus ES ir NATO, šalies saugumo ir gynybos, energetinio saugumo, ekonominės diplomatijos klausimus.

Kreipdamasis į diplomatinių atstovybių vadovus Prezidentas teigė, kad geopolitinė padėtis pasaulyje šiuo metu itin sudėtinga, todėl diplomatijos vaidmuo yra svarbus atstovaujant Lietuvos interesams.

„Turime išnaudoti visas politines, ekonomines ir finansines priemones, siekdami efektyvaus veikimo Europos Sąjungoje, NATO, dvišalių ir daugiašalių santykių su mūsų sąjungininkais ir partneriais stiprinimo. Geopolitiniai ir ekonominiai neapibrėžtumai, Rusijos karas Ukrainoje ir toliau reikalauja mūsų visų ypatingo susitelkimo – tiek Lietuvoje, tiek Briuselyje, tiek kitose pasaulio sostinėse“, – kalbėjo Prezidentas.

Šalies vadovas akcentavo, kad Lietuvos diplomatų balsas ir toliau turi telkti sąjungininkus remiant Ukrainą, nes Ukrainos pergalė – tiek Lietuvos, tiek visos Europos saugumo garantas.

„Negalime leisti, kad Ukrainos klausimu tarptautinėse organizacijose įsivyrautų nuovargis. Privalome sutelkti jėgas, išlikti kūrybingi burdami paramą Ukrainai, užkirsdami kelią agresorės Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos daugybinėms iniciatyvoms daugiašaliuose formatuose“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

Prezidentas pabrėžė būtinybę puoselėti ir stiprinti transatlantinį ryšį, taip pat gilinti ir plėsti ryšius su strateginėmis Lietuvos partnerėmis –  Lenkija, Vokietija ir Prancūzija. Pasak G. Nausėdos, būtina skirti daugiau dėmesio ekonominės diplomatijos klausimams, aktyviau plėtoti verslo ryšius draugiškose šalyse ir stengtis atverti naujas perspektyvas Lietuvos įmonėms.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-15 14:46
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
[email protected]
pasidalinti
atgal