Prezidentas susitiko su JAV Kongreso nariais

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso nariais Donaldu Johnu Baconu ir Saludu Ortizu Carbajalu.

Prezidentas pokalbio su Kongreso nariais metu akcentavo glaudaus JAV ir Europos bendradarbiavimo būtinybę siekiant užtikrinti transatlantinės erdvės saugumą ir gynybą. Šalies vadovas padėkojo Kongresui už paramą Baltijos saugumo iniciatyvai ir pažymėjo, kad JAV buvimas Baltijos šalyse šiandien yra esminis Rusijos atgrasymo elementas. Prezidentas paminėjo, kad Lietuva aktyviai didina investicijas į gynybą – jau šiemet jos pasiekė rekordinį 3,03 proc. šalies BVP, o ateityje augs.

Šalies vadovas pabrėžė, kad tvirta ir nuolatinė Vakarų karinė parama Ukrainai išlieka lemiama, norint užbaigti karą, o visavertė Ukrainos integracija į NATO ir ES yra stiprus atgrasymo veiksnys, galintis užtikrinti taiką Europoje.

Šalies vadovas Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje apdovanojo Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų narį, Kongreso Baltijos draugystės grupės bendrapirmininkį D. Baconą. Kongresmenas reikšmingai prisideda prie Lietuvos pastangų stiprinti nacionalinį ir regioninį saugumą, skatina glaudesnius JAV ir Baltijos šalių ryšius.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-07-15 14:57