„Baltisches Haus“ šešioms kultūros ir meno organizacijoms skirs 150 000 Eur paramą

Baigėsi daugiau nei du mėnesius trukęs komercinio NT plėtros ir valdymo bendrovės „Baltisches Haus“ paramos konkursas, skirtas kultūros ir meno organizacijoms. Po dalyvių paraiškų vertinimo ir finalininkų interviu išrinkti šeši laimėtojai, kuriems bus skirta 150 000 Eur parama. Prie šiuo metu „Baltisches Haus“ remiamų organizacijų prisijungs dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“, lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, teatras „Atviras ratas“, scenos menų festivalis „ConTempo“, leidykla „Lapas“ ir Pažaislio muzikos festivalis.

„Naujų partnerysčių užmezgimas su iniciatyviais, savo veikla tikinčiais ir pokytį visuomenėje kuriančiais kultūros ir meno atstovais buvo pagrindinis šio pirmą kartą viešai skelbiamo konkurso tikslas. Įsitikinome, kad  apčiuopiamų rezultatų pasiekia tos organizacijos, kurios nuolat ieško naujų formų, kaip praplėsti savo veiklą ir pasiekti naujas auditorijas, turi labai aiškius tikslus ir labai aiškiai žino, kaip jų siekia. Taip pat jos drąsiai dalinasi savo idėjomis su kitais kūrėjais ir atvirai bendradarbiauja su organizacijomis, veikiančiomis ne tik kultūros ir meno srityse“, - sako „Baltisches Haus“ direktorius Audrius Masionis.

Iš viso konkursui buvo pateikta 113 paraiškų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Raseinių, Kėdainių, Vilkaviškio, Šilutės, Ignalinos, Utenos, Zarasų, Švenčionėlių, Neringos, Druskininkų. Aktyviausi buvo scenos menų, vizualiųjų menų ir muzikos srities atstovai – iš jų sulaukta daugiau nei 60 % visų paraiškų.

Remiantis bendrovės paramos politika, kasmet 4–5 % grynojo pelno yra skiriama paramai. Šiemet bendras „Baltisches Haus“ paramos biudžetas siekia 630 000 Eur. Iš jų bendrovė  250 000 Eur skyrė švietimui, 140 000 Eur – socialinei globai, 90 000 Eur – kelerius metus remiamoms kultūros ir meno organizacijoms. Likusi kultūros ir meno biudžeto dalis – 150 000 Eur – bus paskirstyta konkurso nugalėtojams. Iš viso kartu su konkurso laimėtojais „Baltisches Haus“ šiemet rems 19 Lietuvoje veikiančių organizacijų.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, 2022 m. Lietuvoje registruoti juridiniai asmenys paramos gavėjo statusą turinčioms organizacijoms suteikė 159,5 mln. Eur paramos, iš jų –  kultūros ir meno sričiai buvo skirta 9,2 mln. Eur arba 5,8 % nuo bendros paramos sumos. Daugiausiai paramos buvo skirta sportui – 55,9 mln. Eur (35,1 %). Beveik pusę visos paramos 2022 m. suteikė didmeninės ir mažmeninės prekybos bei apdirbamosios gamybos sektoriuose veikiančios įmonės – 74,7 mln. Eur (46,9 %).

Pranešimą paskelbė: UAB „Baltisches Haus“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-16 09:37
Kultūra
Kontaktinis asmuo
Raimonda Mailaitė
Rinkodaros vadovė
UAB „Baltisches Haus“
+37060145331
[email protected]
pasidalinti
atgal