Seimui pristatyta Ingridos Šimonytės kandidatūra į Ministrus Pirmininkus

Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Seimui pateikė Ingridos Šimonytės kandidatūrą į Ministrus Pirmininkus.

Prisistatydama Seimo nariams I. Šimonytė pažymėjo, kad naujo Ministro Pirmininko kandidatūros teikimas yra susijęs su įgaliojimų grąžinimu, numatytu pagal Konstituciją dėl Respublikos Prezidento priesaikos, o laiko dirbti šiai Vyriausybei likę nedaug.

„Seimo rinkimai spalio mėnesį, tai Vyriausybės likusios kadencijos, jeigu būsiu patvirtinta, užduotis yra pabaigti vykdyti Vyriausybės programą, ir čia šiuo požiūriu galėčiau turbūt paminėti ir pasidžiaugti, kad 2023- 2024 metų pavasario sesijai numatytas teisėkūros planas Vyriausybės yra praktiškai vykdytas, ir pagrindiniai dalykai, kurie dar turėtų būti padaryti iki kadencijos pabaigos, yra susiję su praktiniu įgyvendinimu tiek Nacionalinio švietimo susitarimo, kur, kaip jums yra žinoma, buvo paskirtos papildomos lėšos darbo užmokesčio didinimui pedagogams nuo rugsėjo 1 dienos tam, kad būtų įgyvendinti įsipareigojimai, tiek krašto apsaugos finansavimo stiprinimo, atsižvelgiant į Seimo priimtus sprendimus dėl ilgalaikio valstybės gynybos finansavimo ir atsiradusių galimybių Vyriausybei sudaryti sutartis arba derėtis su gamintojais dėl tam tikrų įsigijimų paankstinimo, kuriems jau apmokėti bus tvarūs finansavimo šaltiniai“, – sakė I. Šimonytė.

Kandidatei atsakius į Seimo narių klausimus, Statute nustatyta tvarka vyks frakcijų susitikimai su ja. Prie šio klausimo parlamentarai grįš vakariniame posėdyje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-16 11:23
Politika
Kontaktinis asmuo
Seimo kanceliarijos
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. [email protected]

pasidalinti
atgal