Verslo bankas „OP Corporate Bank“ skolina 15 mln. Eur „Hesburger“ plėtrai

Didžiausiai Suomijos finansinių paslaugų grupei priklausančio verslo banko „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialas ir UAB „Hes-Pro Vilnius“, valdanti „Hesburger“ restoranų tinklą, susitarė dėl 15 mln. Eur paskolos. Ji bus skirta naujų restoranų plėtrai Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. 

Restoranų tinklas taip pat pradėjo naudotis menamo lėšų apjungimo „Cashpool“ paslauga ir virtualiai apjungė 23 dukterinių įmonių sąskaitas Baltijos šalyse ir Suomijoje. Tai leidžia „Hesburger“ vienoje vietoje valdyti šių įmonių lėšų likučius ir juos tvarkyti bendrai pagal kylančius poreikius, skolintis vienai įmonei iš kitos taip sumažinant išorinio skolinimosi poreikį.

„Esame Suomijos kapitalo įmonė, šeimos verslas, todėl bendradarbiavimas su suomišku banku paremtas mūsų panašiomis vertybėmis. Su „OP“ Lietuvoje dirbame jau 7 metus, ši partnerystė patenkina mūsų verslo poreikius. Vertiname personalizuotą klientų aptarnavimą – bankas nuolat atlieka gilias mūsų įmonės bei verslo srities analizes, todėl tarpusavio komunikacija vyksta sklandžiai“, – sako Kari Salmela, „Hesburger“ generalinis direktorius.

Pasak jo, pastaraisiais metais Lietuvos rinka „Hesburger“ restoranams buvo palanki ir produktyvi. Įmonė mato rinkos potencialą ir siekia tinklą išplėsti iki 80 restoranų. Šiuo metu tinklas Lietuvoje valdo 61 restoraną. 

„Tęsiame sėkmingą ilgametį bendradarbiavimą su Salmelos šeimai priklausančiu „Hesburger“ greitojo kokybiško maisto restoranų tinklu. Grupės lygiu „OP“ ir „Hesburger“ partnerystė skaičiuoja jau daugiau nei dešimtmetį, todėl džiaugiamės galėdami finansuoti tolimesnes įmonės investicijas Lietuvoje ir būti patikimu finansų partneriu mūsų klientams“, – sako Leda Iržikevičienė, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialo vadovė. 

„Hesburger“ restoranų tinklas naudojasi ir kitais banko teikiamais lėšų valdymo sprendimais Baltijos šalyse ir Suomijoje. Jie apima kasdienės bankininkystės bei grynųjų pinigų tvarkymo paslaugas. 

„OP Corporate Bank“ Lietuvos filialas yra penktas didžiausias bankas Lietuvoje pagal verslo paskolų portfelio dydį, kurį sudaro 1,3 mlrd. Eur. 

Verslo bankas dirba su didžiosiomis ir pirmaujančiomis vidutinio dydžio įmonėmis bei teikia visas bankines paslaugas nuo sąskaitų, pavedimų iki rizikos valdymo sprendimų išvestiniais vertybiniais popieriais. 

„Hesburger“ veiklą Lietuvoje pradėjo 2007 m. Tai didžiausias greitojo maisto restoranų tinklas Baltijos šalyse, čia iš viso veikia 163 tinklo restoranai. 2023 m. pardavimai Lietuvoje siekė 54,5 mln. Eur, Latvijoje sudarė 53,9 mln. Eur, o Estijoje 44,2 mln. Eur. „Hesburger“ tinklas taip pat veikia Suomijoje, Bulgarijoje, Ukrainoje, Vokietijoje, Lenkijoje ir Rumunijoje. 

Daugiau informacijos: 

Raminta Vileniškienė, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialo komunikacijos ir kultūros vadovė, [email protected]www.opbank.lt    

Ieva Salmela, „Hesburger“ Tarptautinės plėtros ir rinkodaros direktorė, [email protected], www.hesburger.lt 

Pranešimą paskelbė: Komunikacijos agentūra „Chestnut“ (MB „Žydintis kaštonas“)
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-16 11:22
Maisto pramonė, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Paulina Zinkevičiūtė
Jaunesnioji projektų vadovė
Komunikacijos agentūra „Chestnut“ (MB „Žydintis kaštonas“)
+37064040654
[email protected]
www.chestnut.lt
pasidalinti
atgal