Seimo narys Žygimantas Pavilionis išrinktas Seimo Pirmininko pavaduotoju

2024 m. liepos 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimas po slapto balsavimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narį Žygimantą Pavilionį patvirtino Seimo Pirmininko pavaduotoju. Už šią kandidatūrą (Seimo nutarimo projektas Nr. XIVP-4034) balsavo 74 Seimo nariai, prieš – 32, susilaikė 10 parlamentarų.

Ž. Pavilionio kandidatūrą pristačiusi Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytės-Nielsen priminė, kad Seimo valdyboje vicepirmininko, kuruojančio Europos reikalus, nebeliko, Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę paskyrus į naujas švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas. Jos nuomone, Ž. Pavilionis puikiai išmano užsienio ir europinius reikalus.

Savo prisistatymo kalboje naujasis Seimo Pirmininko pavaduotojas Ž. Pavilionis, kalbėdamas apie politiką ir likusį laikotarpį iki Seimo kadencijos pabaigos, akcentavo vienybės išlaikymą. Pasak jo, šiai vienybei kils nemažai iššūkių.

„Bus nemažai iššūkių šiai vienybei, mūsų solidarumui, mūsų politikai, vienybei, kurią turėsime išsaugoti išlaikant mūsų svarbiausius prioritetinius klausimus Europos Sąjungos darbotvarkėje“, – Seimo posėdyje sakė politikas. Tarp rūpimų klausimų jis paminėjo plėtrą ir Ukrainos bei Moldovos derybas dėl narystės, Armėnijos ėjimą „mūsų keliu“, svarbius ir šalių ateitį nulemti galinčius rinkimus Moldovoje ir Sakartvele, JAV išlaikymą europinėje darbotvarkėje ir kt.

Šiuo metu Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigas taip pat eina Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Jurgis Razma (patvirtintas Seimo Pirmininko pirmuoju pavaduotoju), Laisvės frakcijos atstovas Vytautas Mitalas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Jonas Jarutis, Lietuvos regionų partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Julius Sabatauskas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2024-07-16 15:14
Politika
Kontaktinis asmuo