Seimas pritarė Ingridos Šimonytės kandidatūrai tęsti darbus Ministrės Pirmininkės pareigose

Antradienį Seimas pritarė Ingridos Šimonytės kandidatūrai į Ministrės Pirmininkės pareigas, pateiktai Prezidento Gitano Nausėdos.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucija, Vyriausybė liepos 12 d. grąžino įgaliojimus naujai išrinktam Prezidentui G. Nausėdai pradėjus eiti pareigas. Šią savaitę Prezidentas pateikė Seimui Ministrės Pirmininkės kandidatūrą, už kurią Seimo posėdyje šiandien balsavo 69 parlamentarai, prieš – 30, susilaikė 25 Seimo nariai.

Prieš balsavimą I. Šimonytė atsakė į Seimo narių klausimus, apžvelgė tęsiamus XVIII-osios Vyriausybės darbus ir įsipareigojimus bei susitiko su parlamentinių frakcijų nariais.

„Dėkoju Seimui už dar kartą išreikštą pasitikėjimą, kurį priimu kartu ir kaip pasitikėjimą tęsti ir pabaigti Vyriausybės programos įgyvendinimą. Artimiausiu metu, be kita ko, laukia praktinis svarbių darbų finalizavimas: vykdomi Nacionalinio susitarimo dėl švietimo įsipareigojimai, apimantys ir didesnį pedagogų darbo užmokestį nuo rugsėjo, tolimesnis krašto apsaugos stiprinimas, kurį leidžia pastarieji sprendimai dėl ilgalaikio tvaraus gynybos finansavimo ir atsiradusios galimybės siekti dalies suplanuotų įsigijimų paankstinimo, energetikos srityje – atsijungimas nuo BRELL žiedo, dar labiau priartėjant prie kitų metų vasarį suplanuotos sinchronizacijos su kontinentinės Europos elektros tinklais – strateginio mūsų valstybės tikslo“, – Seimo posėdyje sakė premjerė I. Šimonytė.

Seimui kandidatūrą patvirtinus, Prezidentas paskiria Ministrą Pirmininką ir paveda jam sudaryti Vyriausybę, dekretu taip pat tvirtinamą Prezidento.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-16 17:20
Politika
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
[email protected]
pasidalinti
atgal