Seimas pritarė Ingridos Šimonytės kandidatūrai į Ministro Pirmininko pareigas

Seimas, vadovaudamasis Konstitucijos 67 straipsnio 6 punktu ir atsižvelgdamas į Respublikos Prezidento 2024 m. liepos 15 d. dekretą pritarė Ingridos Šimonytės kandidatūrai į Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko pareigas.

Pritarimą kandidatūrai išsakė visos valdančiosios koalicijos frakcijos.

„Parodykite bent kitą Vyriausybę Europoje, kuriai per tokį trumpą laiką tai būtų pavykę padaryti, šiandieną mes esame pavyzdys visom kitoms šalims. Pažvelkime į ekonominius rodiklius, kai aplink esančios šalys gana giliai paniro į recesiją, Lietuva visą laiką sugebėjo išlikti virš vandens, Todėl ši Vyriausybė yra ta, kuriai, mano nuomone, nėra alternatyvos“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Vyšniauskas.

„Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ frakcija žadėjo susilaikyti balsuojant dėl Ministrės Pirmininkės kandidatūros, nors pripažino šio darbo svorį.

„Ministrei Pirmininkei noriu pasakyti, kad šias pareigybes ir šiuos žmonės, kurie dirbo, dirba ir dirbs Ministru Pirmininku tikrai gerbiu, ir galima dėkoti už pasiryžimą ir pasiaukojimą dirbti patį sunkiausią, mano galva, valstybėje darbą“, – sakė „Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė, pripažinusi, kad valdžia dabartinei Vyriausybei teko ne pačiu lengviausiu momentu, kai pasaulį krėtė „Covid“ pandemija, vėliau migrantų, energetikos kainų krizės, karas Ukrainoje, kritiškai vertino Vyriausybės darbą ir informavo, kad frakcija nepritars I. Šimonytės kandidatūrai.

Už Seimo nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko kandidatūros“ (projektas Nr. XIVP-4031) balsavo 69, prieš buvo 30, susilaikė 25 Seimo nariai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-16 17:39
Politika
Kontaktinis asmuo
Seimo kanceliarijos
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. [email protected]

pasidalinti
atgal