TEGRA STATE siūlo naują mūrijimo darbų technologiją: greičiau, patogiau ir be dulkių

Įprastą mūrijimo būdą – sausus mišinius ateityje pakeis inovatyvi technologija, reikalaujanti mažiau laiko, žmogiškųjų ir finansinių resursų. Trečią dešimtmetį statybinių medžiagų rinkoje skaičiuojanti įmonė „Tegra State“ savo asortimentą papildė nauju produktu – FOME FLEX GLUE BLOCKS blokelių putų klijai pasižymi itin aukšta sukibimo jėga, yra 30 proc. efektyvesni, o juos naudoti galima visus metus – tiek karštą vasarą, tiek spaudžiant šalčiui.

Naujos kartos klijai stipresni ir greičiau veikiantys

FOME FLEX GLUE BLOCKS blokelių putų klijai – tai poliuretano pagrindo įsigeriančios gelio technologijos putos, skirtos klijuoti statybinius elementus, tokius kaip, statybiniai blokeliai, plytos, akmuo, natūralus akmuo ar kitos stipraus sukibimo reikalingos medžiagos. Šie klijai tinka ir silikato, dujų silikato, betono, keraminiams ir kitų rūšių blokeliams klijuoti, naudojami mūrijant pastatų pertvaras, sienas ar atramines sieneles.

Daniel Počikovskij, „Tegra State“ klijų, montavimo putų ir hermetikų produktų grupės vadovas, sako, kad FOME FLEX GLUE BLOCKS lenkia kitus rinkoje siūlomus blokelių putų klijus, nes yra greitesnio veikimo ir stipresni.

„Šie klijai yra sukurti pagal naują technologiją ir pasižymi didesne šlyties sukibimo jėga, kuri siekia net 20 tonų jėgos į kvadratinį metrą, be to, yra gerokai greitesnio veikimo. Koreguoti sukibimo linijas galima dvi minutes“, – vardija privalumus D.Počikovskij.

Pirminis blokelių putų klijų sukibimas – vos per 15 minučių


Šiuo metu mūrijimo darbams dažniausiai naudojami sausi mišiniai, kurių pirminiam sukibimui pasiekti prireikia nuo 3 iki 7 dienų. O naujasis produktas tą patį rezultatą užtikrina vos per 15 minučių.

FOME FLEX GLUE BLOCKS išskirtinumas – gerokai platesnė darbo temperatūros amplitudė. Šį produktą galima naudoti nuo -5 °C iki +30 °C. Taigi mūrijimo darbus su šiais putų klijais galima atlikti visais metų laikais, kai įprastus sausus mišinius galima naudoti tik šiltesniuoju sezonu, kai temperatūra siekia nuo +10 °C iki +25 °C. Produktą galima naudoti tiek vidaus darbams, tiek lauke. Dar vienas šio produkto privalumas – išeiga (55 m 2 cm siūlės, t. y. apie 10 kv. m blokelių).

Kad pagal naują technologiją sukurti klijai žiemą, šalčiausiu metų laikotarpiu, visiškai sustingtų, pakanka 24 valandų. O naudojant sausus mišinius, tam prireikia net 28 dienų. Taigi pakeitus sausą mišinį putų klijais, darbus galima atlikti apie 30 proc. greičiau.

Naujieji klijai sukurti pasitelkus inovatyvią besiūlę technologiją. D.Počikovskij atkreipia dėmesį, kad būtent dėl šios technologijos siūlė, išpūtus ne išsiplečia, o šiek tiek subliūkšta ir pavirsta į gelinę masę, kuri įsiskverbia į blokelio vidų ir taip užtikrina visišką sukibimą, be to, taip yra pašalinama galimybė šalčio tiltams atsirasti.

Tvaresnis, taupesnis, darbuotojams palankesnis pasirinkimas

Išskirtinę visų produktų kokybę bendrovė „Tegra State“ palaiko užtikrindama griežtą žaliavų atranką ir gamybos kokybės kontrolę. Visi produktai gaminami aukščiausius standartus atitinkančiose Europos Sąjungos gamyklose.

Naujosios poliuretano pagrindo įsigeriančios, gelio technologijos putos ne tik užtikrina, kad mūrijimo darbai bus atlikti efektyviai, taupant laiko, finansinius bei žmogiškuosius išteklius, bet ir prisideda prie tvarios statybos. Kuriant šį produktą, daug dėmesio skirta tam, kad būtų tausojama aplinka ir žmogaus sveikata.

Naudojant šiuos klijus, nereikia vandens. Pakanka daug mažiau įrankių. Be to, šis produktas yra maždaug 60 kartų lengvesnis. Taip taupomi transportavimo kaštai ir mažinamas neigiamas poveikis aplinkai. Be to, tausojama darbuotojų sveikata. Vietoj paletės sauso mišinio pakuočių, tam pačiam darbui atlikti pakanka pernešti keletą dėžių putų klijų.

Naująjį produktą paprasčiau naudoti

Naudoti FOME FLEX GLUE BLOCKS nesudėtinga: flakoną reikia intensyviai supurtyti, prisukti pistoletą. Darbinį paviršių svarbu gerai nuvalyti ir sudrėkinti (tik esant teigiamai oro temperatūrai), tuomet apversti flakoną vožtuvu į apačią. Montavimo putų purškimo srauto reguliavimui sukti vožtuvą, esantį pistoleto rankenos gale.

Pirmoji blokų eilė turi būti išlyginta įprastu būdu – sauso mišinio klijų skiediniu. Purkšti klijų siūlę 1 cm atstumu, juostelėmis. Klijus galima purkšti tiek ant horizontalių, tiek ant vertikalių paviršių. Klijams šiek tiek subliuškus, reikia iškart suspausti paviršius. Blokeliams iki 130 mm pakanka vienos siūlės. Didesniems blokeliams reikia dviejų siūlių. Siūlės storis akytojo betono blokeliams – 2–3 cm. Kalibruotiems keramikiniams blokeliams – 5–6 cm.

Jeigu putos naudojamos esant žemai temperatūrai, flakoną būtina pašildyti iki +18 laipsnių, patalpinus jį į šiltą vandenį arba šiltą patalpą.

Ilgametė patirtis leidžia kurti produktus, geriausiai atliepiančius rinkos poreikius

TEGRA grupė – statybinių medžiagų rinkos senbuvis, kuris dėl atvirumu pagrįsto veiklos modelio, klientų pasitikėjimo ir aukščiausių veiklos standartų veiklos geografiją išplėtė nuo Europos Vakarų iki pat Tolimųjų Rytų. Kompanija aktyviai dirba Baltijos šalyse, Mongolijoje, Moldovoje, Belgijoje, Airijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Danijoje, Švedijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje. Sėkmingos partnerystės įvairiose šalyse užtikrina, kad reikalingos statybinės medžiagos vartotoją pasiektų laiku, taip pat padeda nuolat sekti naujausias tendencijas, taikyti inovatyviausias technologijas ir pasiūlyti rinkai produktus, geriausiai atliepiančius besikeičiančius klientų poreikius ir augančius lūkesčius.

Pasak D.Počikovskij, naujasis Lietuvos rinkai pristatomas produktas palengvins ir pagreitins meistrų darbą ir padės mūrijimo darbus atlikti patogiau ir be dulkių. Bendrovės atstovas neabejoja, kad ši nauja technologija ateityje pakeis šiuo metu įprastą mūrijimo būdą – sausus mišinius. 

„Tegra State“ nuotr.

Pranešimą paskelbė: MB „Redakcija plius"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-17 08:30
NT, statyba
Kontaktinis asmuo
Lida Lapkienė
Direktorė
MB „Redakcija plius"
+370 672 60123
[email protected]
Prisegti failai
pasidalinti
atgal