Premjerė pasveikino Belgijos Karalystę nacionalinės šventės proga

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Belgijos Karalystę nacionalinės šventės proga bei palinkėjo visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.  

 „Lietuva labai vertina šiltą mūsų šalių draugystę ir glaudų bendradarbiavimą. Belgijos indėlis į NATO priešakinių pajėgų batalioną Lietuvoje bei dalyvavimas NATO Baltijos oro policijos misijoje rodo tvirtą Belgijos ir Aljanso įsipareigojimą ginti mūsų bendras vertybes.

 Naudodamasi proga, norėčiau pabrėžti mūsų šalių vienybės svarbą, išlaikant taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką ir remiant Ukrainą iki jos pergalės ir vėliau, nes ukrainiečiai kovoja ne tik už savo suverenitetą ir teritorinį vientisumą, bet ir už Europos laisvę. Mūsų nuosekli pozicija griežtinant sankcijas Rusijai ir Baltarusijai yra itin svarbi, kad parodytume, jog Europa nepasiduos agresoriaus šantažui ir gins savo vertybes“, – sveikinime teigia Vyriausybės vadovė.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-21 07:30
Politika
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
[email protected]
pasidalinti
atgal