Įdomiausios vietos Skandinavijoje šeimoms – paliks nepamirštamus įspūdžius tiek vaikams, tiek tėvams

Skandinavija jau seniai nebesiejama vien tik su šalčiu ir tobulai sutvarkytais miestais. Šiltuoju metų laiku ji tampa daugelio šeimų iš viso pasaulio taikiniu – čia galima išvysti ir kerinčių gamtos stebuklų, ir pasiausti pramogų parkuose ar pažinti laukinius gyvūnus. Juolab, kad kelionė nuo vienos neišdildomus įspūdžius visam gyvenimui suteikiančios vietos iki kitos neprailgs – jų šiame regione tiesiog apstu.

Mūsų šalies keliautojų kiekvieną vasarą Skandinavijoje taip pat netrūksta. Lietuviams neretai dar lengviau pažinti šį regioną, mat jis yra gana arti Lietuvos, o kelionę į kitą Baltijos jūros pusę lengva sutrumpinti pasirinkus jūros kelią keltu. Tad nuo ko pradėti renkant įspūdžių brangakmenius, kurie neabejotinai liks atmintyje dar daug metų? Keltų operatorius DFDS dalijasi rekomendacijomis šiai vasarai.

Sölvesborg – vienas ilgiausių pėsčiųjų ir dviračių tiltų Europoje

Kelionę Skandinavijoje patogu pradėti Švedijos pietuose, kadangi jūrų uostą Karlshamną patogu pasiekti pernakt keltu iš Klaipėdos. O vos už 30 km nuo jo – tiltas, kurį CNN yra įvardijusi kaip vieną 11 įspūdingiausių pasaulyje. Trimis arkomis puoštas 760 metrų ilgio tiltas iš Siolvesborgo miesto per salą veda ir pusiasalį kitoje įlankos pusėje. Tiltas yra netgi atsidūręs ant švediško pašto ženklo ir yra puiki vieta pasivaikščiojimui ar dviračių išvykai. Nors ir gana ilgas, kelionę juo įveiks net ir mažiausieji – ant jo yra įrengta poilsio vietų, kur galima prisėsti ir pasigrožėti paukščių gyvenimu bei nuostabiu vaizdu į vandenį ir miestą.

Astridos Lindgren pasaulis Vimerbyje

Nors šis pramogų parkas savo idėja skirtas vaikams, dar būtų galima pasiginčyti, kam jis paliks didesnį įspūdį. Juk dažni dabar vaikus auginantys tėvai patys yra augę su bene populiariausios švedų rašytojos personažais – Pepe Ilgakojine, Karlsonu, gyvenančiu ant stogo, ir Ronja, plėšiko dukterimi.  Parke galite aplankyti šių herojų namus, stebėti spektaklius bei dalyvauti įvairiose veiklose. Tai vieta, kur vaikų vaizduotė gali skleistis pilnu pajėgumu, o tėvai gali prisiminti savo vaikystėje mėgtus pasakojimus.

„Liseberg“ pramogų parkas Geteborge

Jeigu vien knygų herojų nepakanka, vaikai tikrai išsidūks viename populiariausių ir didžiausių pramogų parkų Skandinavijoje – „Liseberg“. Geteborge įkurtame parke rasite daugybę atrakcionų ir pramogų visai šeimai: nuo jaudinančių amerikietiškų kalnelių ir linksmų karuselių iki ramių pasiplaukiojimų laiveliais, pasivažinėjimų senoviniais automobiliais ir jaukių restoranų. Be to, „Liseberg“ parkas taip pat organizuoja įvairius koncertus ir renginius, todėl čia visada vyksta kažkas įdomaus.

Zoologijos sodai: „Skånes“ ir „Kolmården“

Per atostogas pamatyti retai išvystamus gyvūnus – vieni maloniausių įspūdžių, kad ir kokio amžiaus keliautojas bebūtum. Vien Švedijoje dėl to verta skirti laiko dviem parkams. Pietuose esančiame „Skånes Djurpark“ galima pamatyti daugiau nei 85 rūšių gyvūnų, gyvenančių būtent Skandinavijoje. Čia vaikai galbūt pirmą kartą pamatys lūšis, elnius, lokius ir vilkus. Jie galės ieškoti krūmuose pasislėpusių lapių, o zoologijos sode paglostyti ir pamaitinti prijaukintus gyvūnus. Be to, parke yra įvairių žaidimų aikštelių ir pikniko zonų, kur galima praleisti laiką su šeima.

Tuo tarpu keliaujant į šiaurę suplanuokite apsilankymą „Kolmården Djurpark“, kuris apskritai yra didžiausias zoologijos sodas Skandinavijoje. Čia gyvena daugiau nei 750 gyvūnų rūšių iš viso pasaulio: dramblių, liūtų, tigrų, beždžionių, delfinų ir daugybė kitų. Zoologijos sode taip pat gausu įvairių atrakcionų ir pramogų visai šeimai, pavyzdžiui, galima įlipti į unikalią „Safari“ gondolą ir ramiai sklandyti virš liūtų ir žirafų. Ir tai dar ne viskas – parke esantys „Wildfire“ buvo pripažinti geriausiais mediniais amerikietiškaisiais kalneliais pasaulyje ir geriausiais Europoje visose kategorijose.

Nuostabus gamtos stebuklas – Geirangerfjordas Norvegijoje

Vienas didžiausių lobių Skandinavijoje – įspūdingi fjordai, kuriuos išvysti nebūtina leistis į ilgus ir varginančius žygius. Vienu įspūdingiausių vadinamas Geirangerfjordas – tai UNESCO pasaulio paveldo objektas, žinomas dėl savo dramatiškų kraštovaizdžių, įspūdingų krioklių ir snieguotų kalnų viršūnių. Fjordas apsuptas stačių uolų, kurios siekia iki 1500 metrų aukščio. Čia pasigėrėsite galingais kriokliais, įskaitant garsųjį „Septynių seserų“. Galima leistis į žygius pėsčiomis po kalnų takus, važinėtis dviračiais, kopti uolomis ar netgi išbandyti paraglidingą ir pamatyti fjordą iš paukščio skrydžio. Tačiau net ir ne tokio aktyvaus gyvenimo būdo šalininkams taip pat raibs akys – fjordu pasigrožėti galima ir plaukiant laivu, kruizu ar baidarėmis.

Ikoniškiausia Skandinavijos vieta – dramatiškosios Lofotenų salos

Šis neįtikėtino grožio salynas Norvegijoje apskritai vadinamas viena gražiausių vietų planetoje. Jis išsibarstęs Norvegijos šiaurės vakaruose, tad taupant laiką kelionėje ypač pasiteisins idėja Baltijos jūrą kirsti keltu, o ne važiuoti aplink ją. Čia rasite pasakiško grožio fjordus, į dangų šaunančius įspūdingus kalnus, kuriems kontrastą sukurs gilios įlankos ir jaukūs žvejų kaimeliai. Galėsite žygiuoti pėsčiomis, važinėtis dviračiais, plaukioti laivais ir žvejoti.

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-18 13:10
Laisvalaikis, pramogos, Turizmas
Kontaktinis asmuo
Karolis Adamonis
Jaunesnysis projektų vadovas
Fabula ir partneriai, UAB
+37068640559
[email protected]
pasidalinti
atgal