Prezidentas susitiko su Azerbaidžano ir Armėnijos vadovais

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Europos politinės bendrijos (EPB) viršūnių susitikimo paraštėse susitiko su Azerbaidžano Prezidentu Ilhamu Alijevu ir Armėnijos Ministru Pirmininku Nikolu Pašinianu.

Lietuvos vadovas padėkojo Azerbaidžano Prezidentui už kvietimą dalyvauti artėjančioje Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje Baku. Šalies vadovas akcentavo, kad Rusijai ir toliau demonstruojant pasiryžimą tęsti pražūtingą plataus masto karą prieš Ukrainą ir siekiant destabilizuoti padėtį kituose regionuose, įskaitant Kaukazą, ypač svarbu išsaugoti tarptautinę tvarką ir didinti stabilumą.

Prezidentas susitikime su Armėnijos Ministru Pirmininku pasidžiaugė šalies pažangą ir transformaciją lemiančiomis reformomis bei pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi suteikti Armėnijai reikalingą ekspertinę pagalbą. Pasak Prezidento, Lietuva aktyviai remia ir skatina dar aktyvesnį ES ir Armėnijos bendradarbiavimą.

Susitikimuose su Azerbaidžano ir Armėnijos vadovais Lietuvos Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva ir toliau remia visapusišką ir tvarų Armėnijos ir Azerbaidžano taikos susitarimą, o dialogas ir derybos yra vienintelis kelias į priekį. Prezidento teigimu, Lietuva tvirtai palaiko Vakarų diplomatines pastangas siekti taikos regione. 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-18 15:45
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
[email protected]

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal