StartupLAB: inovacijų skatinimo programa smulkiajam ir vidutiniam verslui Lietuvoje

Saulėtekio Tech Parkas pristato startuolių skatinimo programą StartupLAB, kuria bus stiprinama startuolių ekosistema Lietuvos regionuose.

StartupLAB programa apima tris pakopas: SparkUP – verslumo skatinimo renginiai, IdeaLAB – idėjų išgryninimo hakatonai, ir, pagrindinė – StartupLAB – startuolių inkubavimas bei pre-akseleravimas.

Programa vyks etapais. Pirmajame SparkUP etape bus organizuojami informaciniai renginiai, siekiantys edukuoti bei pritraukti dalyvius į hakatonus – limituotos trukmės renginius, kurių metu bus siekiama įsigilinti į inovatyvaus verslo niuansus bei sugalvoti produktų plėtros idėjas ar egzistuojančių problemų eliminavimo kryptis. 

Antrajame IdeaLAB etape vyks hakatonai penkiuose miestuose – Utenoje, Anykščiuose, Panevėžyje, Druskininkuose ir Alytuje, kur bus atrinktos inovatyviausios idėjos tolesniam inkubavimui ir pre-akceleravimui. Trečiasis, ir paskutinis, StartupLAB inkubavimo programos etapas suteiks atrinktoms komandoms erdvę ir reikalingus išteklius idėjų auginimui likusiam projekto laikotarpiui, taip padedant startuoliams pasiruošti sėkmingam ėjimui į rinką.

Projekto renginiai, vykstantys per 2024 ir 2025 metus, apims daugiau nei 10 miestų, įskaitant Druskininkus, Marijampolę, Alytų, Uteną, Anykščius, Varėną, Kupiškį, Rokiškį, Zarasus, Molėtus ir kitus, siekiant įgalinti ir apjungti kuo daugiau dalyvių iš įvairių regionų.

Projekto StartupLAB tikslas yra ne tik skatinti verslumą ir inovacijas Lietuvoje, bet ir padėti sukurti tvarią ir konkurencingą startuolių ekosistemą, kurioje naujos idėjos gali augti ir klestėti. Saulėtekio Tech Parkas kviečia visus antreprenerius ir kūrėjus prisijungti prie šios iniciatyvos ir kartu kurti ryškų Lietuvos verslo ateities vaizdą.

Projektas bendrai finansuojamas Europos Sąjungos ir Saulėtekio Tech parko lėšomis ir vyks iki 2027 m. vasario mėn.

Pranešimą paskelbė: Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-07-18 22:57
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Laima Balčiūnė
Direktorė
Saulėtekio tech parkas
+37065676502
[email protected]
pasidalinti
atgal