„Civinity“ išplatino neviešą obligacijų emisiją, skirtą naujam sandoriui Latvijoje finansuoti

Viena didžiausių pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų įmonių grupių Baltijos šalyse „Civinity“ išplatino 5,7 mln. Eur nominalios vertės neviešą obligacijų emisiją, skirtą 9,99 proc. mobiliųjų atsiskaitymų lyderio Latvijoje „Mobilly“ akcijų įsigijimui iš dalies finansuoti.

Naujai išleistą obligacijų emisiją išpirko turto valdymo grupės Baltijos šalyse „Invalda INVL“ privačios skolos fondas „INVL Bridge Finance“.

„Suteikdami finansavimą, prisidedame prie vienos iš didžiausių pastatų priežiūros ir inžinerinių sprendimų grupių Baltijos šalyse augimo ir ambicingų plėtros planų. Ši investicija papildo mūsų fondo portfelį nauju sektoriaus lyderiu regione“ , – sako turto valdymo bendrovės „Mundus“, valdančios privačios skolos fondą „INVL Bridge Finance“, vadovė Viktorija Vaitkevičienė.  

Šiuo sandoriu „Civinity“ dalyvauja SIA „Mobilly“ akcijų išpirkime kartu su SIA „Mobilly“ vadovybe ir siekia įsigyti 9,99 proc. įmonės akcijų. Sandorį planuojama pabaigti iki šių metų liepos pabaigos.

„Mobilly“ - Latvijoje veikianti technologijų įmonė, vystanti mobiliąją programėlę, skirtą atsiskaitymams už automobilių stovėjimą, elektrinių automobilių įkrovimą, viešojo transporto bilietus, mobilaus ryšio bei kitas paslaugas. Bendrovė laikoma lyderiaujančia mobiliųjų atsiskaitymų rinkoje Latvijoje ir turi daugiau kaip 400 tūkst. unikalių mobilios programėlės vartotojų.

Pasak „Civinity“ generalinės direktorės Virgedos Jackaitės, „Mobilly“ akcijų įsigijimas – tęstinis strateginis žingsnis, siekiant vizijos sukurti „Smart Green City“ ekosistemą, kuri apjungtų esmines miestiečiams teikiamas paslaugas, susijusias su gyvenimu, darbu bei paslaugų gavimu pastatuose, taip pat mobilumu keliaujant tarp jų.

„Dar 2021 metais skelbėme, kad per artimiausius penkis metus į nekilnojamojo turto, pastatų valdymo bei išmaniojo miesto technologinius sprendimus kuriančius startuolius investuosime iki 15 mln. eurų. 2022 metais įsigijome kontrolinį laisvai samdomų statybininkų platformos „Valandinis“ akcijų paketą bei investavome į darbuotojų naudų valdymo platformą „MELP“. Pernai investavome į elektromobilių krovimo sprendimą kuriantį startuolį „Inbalance grid“. Šiemet judame pirmyn ir reikšmingą sumą investuojame į Latvijoje kuriamą ir jau sėkmingai rinkoje įsitvirtinusį „Mobilly“,“ – sako „Civinity“ generalinė direktorė Virgeda Jackaitė.

Finansų patarėju obligacijų platinimo bei sandorio Latvijoje klausimais bendrovę konsultuoja „Baltic Partners“. Obligacijų emisijos teisiniais klausimais įmonę konsultavo advokatų kontora „TGS Baltic“, o teisiniais sandorio Latvijoje klausimais - advokatų kontora „Vilgerts”.

Apie „Civinity“ grupę 

„Civinity“ –  viena didžiausių pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų grupių Baltijos šalyse. Bendrovė jungia daugiau nei 30 įmonių, kurios prižiūri 10 mln. kv. m. gyvenamųjų namų ir komercinių pastatų ir yra įdiegusios šimtus inžinierinių sistemų skirtingose Europos miestuose. 2023 m. „Civinity“ komandoje dirbo per 1 500 darbuotojų Lietuvoje, Latvijoje ir Didžiojoje Britanijoje, pajamos siekė 87,7 mln. Eur, o EBITDA 7,12 mln. Eur.

Apie „Invalda INVL“ grupę 

„Invalda INVL“ yra pirmaujanti turto valdymo grupė Baltijos šalyse, veikianti daugiau kaip 30 metų. Atvira, auganti ir savo veikla kurianti gerovę žmonėms. Mūsų grupės valdomas 1 mlrd. eurų vertės turtas apima investicijas į privatų kapitalą, miškų ir žemės ūkio paskirties žemę, atsinaujinančią energetiką, nekilnojamąjį turtą bei privačią skolą. Grupės veikla taip pat apima šeimos biuro paslaugas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, pensijų fondų Latvijoje valdymą ir investicijas į pasaulinius trečiųjų šalių fondus. 

Pranešimą paskelbė: Civinity LT, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-19 08:10
NT, statyba
Kontaktinis asmuo
Kontaktai žiniasklaidai:
Rūta Lapinskienė
Telefonas: +370 649 00010
El. paštas: [email protected]
Prisegti failai
pasidalinti
atgal