Verslo studijas Lietuvoje renkasi vis daugiau užsieniečių

Lietuva vis labiau stiprina studijoms patrauklios šalies pozicijas. Valstybės duomenų apsaugos agentūros duomenimis, kasmet studijuoti į Lietuvą atvyksta vis daugiau užsienio piliečių. Praėjusiais metais daugiau nei trečdalis vien į Vilniaus universiteto (VU) Verslo mokyklą priimtų studentų buvo užsienio piliečiai. Atvykusiųjų studijuoti geografija itin plati – Ukrainos, Indijos, Turkijos, Kinijos, Azerbaidžano, kitų šalių piliečiai.

„Nors dar neturime galutinių šių metų stojimo rezultatų, tačiau jau dabar matome didelius kandidatuojančių užsienio studentų srautus. Verslo mokyklai neseniai suteikta prestižinė Jungtinių Amerikos Valstijų verslo mokyklų akreditacija ACBSP (angl. Accreditation Council for Business Schools and Programs), o tai dar vienas aiškus tarptautiškumo ir kokybės ženklas besirenkantiems, kur studijuoti“, – teigia VU Verslo mokyklos direktorė dr. Birutė Miškinienė.

Pasak direktorės, tarptautiškumas – viena iš strateginių VU Verslo mokyklos krypčių šalia antreprenerystės, inovacijų bei mokslo ir verslo bendradarbiavimo.

„Verslas šiandien konkuruoja globalioje rinkoje, tad didelis dėstytojų ir studentų iš įvairiausių regionų skaičius leidžia jau nuo pirmo kurso pažinti įvairias kultūras, tobulinti komunikacijos įgūdžius, dalintis idėjomis, kurti ilgalaikius santykius su žmonėmis iš viso pasaulio“, – sako VU Verslo mokyklos vadovė.

Tarptautinės patirties studentai semiasi ne tik iš savo bendramokslių, bet ir iš tarptautinės dėstytojų komandos. Šią naudą pabrėžia ir patys studentai.

„Netrūksta prasmingų diskusijų su studentais iš skirtingų šalių, darbuotojais ir dėstytojais, susipažįstu su naujomis kultūromis. Tikiu, kad Vilniuje užsimezgę ryšiai išliks ir bus naudingi ateityje“, – sako iš Ganos atvykęs Victor Ayertey.

Pirmą tarptautinio verslo (angl. International Business) bakalauro studijų programos kursą šiais metais baigęs V. Ayertey studijas VU Verslo mokykloje teigiamai vertina ir dėl šiuolaikiško studijų organizavimo, kai mokomasi pagal modulinę sistemą, ir itin didelio dėmesio praktiniam žinių pritaikymui, realių verslo problemų sprendimui.

Pasak V. Ayertey, studijų metu daug dirbama grupėse, dėstytojai skiria daug simuliacinių užduočių, taiko patyriminį mokymąsi, kai sprendžiamos realių įmonių verslo problemos. V. Ayertey ateinančius mokslo metus praleis studijuodamas pagal mainų programą Haaga-Helia taikomųjų mokslų universitete (angl. Haaga-Helia University of Applied Science).

VU Verslo mokyklos studentai turi daug galimybių dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose projektuose, pavyzdžiui, Tarptautiniame projektų vadybos čempionate, „Erasmus+“ Mišrioje intensyvioje programoje (angl. Blended Intensive Program), kurios metu siekiama įveikti realius verslo iššūkius. Be to, jie turi unikalią galimybę gauti dvigubą diplomą, dalį studijų laiko praleisti, pavyzdžiui, Pietų Korėjoje. Pasinaudojus įvairiomis studijų mainų programomis galima išvykti į studijuoti į Japoniją ir kai kurias kitas šalis.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-19 08:20
Švietimas ir mokslas
Kontaktinis asmuo
Julija Šakytė-Sarapė
Integruotos komunikacijos projektų vadovė
Vilniaus universitetas
37052687000
[email protected]
pasidalinti
atgal