Į meno rinką įžengusi Lietuvos reklamos įmonė „Reklamos4“ šiemet planuoja viršyti 2 mln. eurų pajamų ribą

Į meno pasaulį įžengusi ir autorinius darbus kurianti bei gaminanti vienintelė Lietuvoje tokio pobūdžio reklamos gamybos bendrovė „Reklamos4“ pernai pajamas išaugino 45 proc. iki 1,7 mln. eurų. Šiemet įmonės pajamos turėtų augti apie 40 proc. ir peržengti 2,4 mln. eurų ribą.

Įmonės vadovas Egidijus Tylenis sako, jog dėl unikalaus uždaro gamybos ciklo modelio ir didžiausią pajamų dalį sudarančių netipiškų idėjų gamybos bendrovė neturi poreikio užsiimti aktyviais pardavimais.

„Mes nuo 2008 metų neturime nei pardavimų skyriaus, nei pardavimų vadybininkų: klientai ateina pagal rekomendacijas. Didžiausią, apie 60 proc. sudarančią apyvartos dalį mums sugeneruoja unikalių idėjų bei gaminių gamyba. Tai gali būti ir menininkų sumanymai, ir studentų mokslo darbai. Pavyzdžiui, mūsų pagaminti meniniai autoriniai darbai yra eksponuojami net Luvre, jų taip pat galima rasti Norvegijoje, Bergeno oro uoste ir kitose vietose. Tik apie tai kalbame ne mes, o šių idėjų autoriai“, – teigia jis.

Smarkiai augantis reklamos parkas, turintis vieną didžiausių Lietuvoje 3D spausdintuvų, keliolika įvairių staklių, nuosavą metalo skyrių, plečiasi ir plotu.

„Urbo“ bankas (buvęs Medicinos bankas) įmonei suteikė paskolą papildomoms patalpoms įsigyti. Paskolą suteikusio „Urbo“ banko Verslo tarnybos direktorius Julius Ivaška pastebi, kad net, atrodytų, standartiniai verslai geba savo veiklą pasukti visiškai netipišku, spartų augimą užtikrinančiu keliu.

„Nedidelių verslų lankstumas leidžia jiems dinamiškai reaguoti į rinkos poreikius, maksimaliai prisitaikyti prie klientų. Taip atsiradusios naujos idėjos, sprendimai ir jų išpildymas užtikrina unikalų verslo modelį bei stabilius augimo tempus. Kaip bankas, kuriam smulkusis ir vidutinio dydžio verslas visuomet buvo prioritetas, matome, kad tai yra perspektyvi finansavimo kryptis“, – sako pašnekovas.

Su nuosavomis ir nuomojamomis patalpomis „Reklamos4“ šiuo metu įsikūrusi 1,7 tūkst. kvadratinių metrų patalpose Vilniuje.

Anot E. Tylenio, įmonės apyvartai kasmet išaugant 25-40 proc., tenka spręsti komandos darbo vietos klausimus.

„Pas mus dirba ne tik dizaineriai, maketuotojai, bet ir architektai, inžinieriai. Daug dėmesio patys skiriame bandymams, eksperimentams, atradimams, dirbame su skirtingomis medžiagomis bei jų derinimu. Reklamos gamybos parkas yra atviros kūrybinės reklamos gamybos dirbtuvės, skirtos idėjų generavimui ir jų realizavimui. Užtikriname ne tik gamybos procesą vienoje vietoje nuo idėjos iki jos pavertimo medžiagiška forma, bet ir užsiimame edukacinėmis veiklomis, pristatymais, organizuojame mokomąsias ekskursijas mokiniams, studentams, užsakovams. Periodiškai pristatome meno bendruomenei ir kitiems nestandartinių idėjų generatoriams tai, ką jau tapo įmanoma pagaminti“, – aiškina įmonės vadovas.

Pasak jo, savo sumanymų išpildymo aktyviai dairosi ne tik menininkai, kiti kūrėjai, studentai, paprasti žmonės, verslininkai, bet ir startuoliai. E. Tylenio žodžiais, tai auditorija, kuriai reikia pagaminti „kažką“, ko niekas kitas pagaminti negalėjo.

„Reklamos4“ įmonės išskirtinumas ir yra tai, kad mes imamės sudėtingiausių, „kosminių“ užsakymų ir gebame susikalbėti „kosmoso“ kalba. Patys padarome viską nuo-iki: sukuriame, suprojektuojame, paruošiame dizainą, sumaketuojame, priimame inžinerinius sprendimus, įdedame automatiką, elektroniką, patys frezuojame, pjauname lazeriu, spausdiname, sumontuojame. Tai uždaras gamybos ciklas“, – tvirtina įmonės vadovas.

„Reklamos4“ grupėje dirba 26 darbuotojai.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-19 09:19
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Tadas Vaitelė
Integruotos komunikacijos projektų vadovas
UAB "Idea Prima"
+37066093341
[email protected]
Prisegti failai
pasidalinti
atgal