VU studentai kviečia visuomenę į linksmą edukaciją apie mirtinus virusus

Vilniaus universiteto (VU) studentų suburtos „Vilnius-Lithuania iGEM“ komandos renginių ciklas visuomenei „SynFolk“ tęsiasi. Liepos 23 d. pabėgimo kambaryje VU studentai kartu su žaidimo dalyviais pabandys išlaisvinti pasaulį nuo mirtino viruso.

Trečiajame ciklo renginyje „Vilnius iGEM“ komanda kvies prisiminti vieną šiurpiausių baltų būtybių – mirties deivę Giltinę. Be jos pasaulyje kiltų chaosas – ištiktų resursų ir energijos stygius. Prasidėjus epidemijoms ir plintant ligoms Giltinei atsiranda daug darbo. Ji negailestingai pasiglemžia tuos, kuriuos užpuola mirtinai pavojingi virusai ar bakterijos. Tačiau šių laikų žmonės jau rado būdų, kaip kovoti su virusais ir palengvinti Giltinės darbą. Liepos 23 d. apsilankykite Giltinės pabėgimo kambaryje „Sodas2123“ (Vitebsko g. 23), kuriame Gyvybės mokslų centro virusų tyrėjas dr. Gytis Dudas iš arčiau supažindins su virusais, papasakos, kaip sekti jų plitimą ir suvaldyti ateityje kilsiančias pandemijas.

VU studentų kuriamas renginių ciklas „SynFolk“ skirtas supažindinti visuomenę su mokslo įdomybėmis ir pasiekimais, sujungiant senovės mitologiją ir šiuolaikines žinias. Nemokami šio ciklo renginiai ne tik papasakos lankytojams, kaip su mokslu susiduriama kasdienybėje, bet ir primins apie seniai pamirštus ar net negirdėtus baltų dievus (pavyzdžiui, Medeiną, Rūgutį, Kelukį, Saulę) bei jų svarbą mūsų kultūrai ir net mokslo ištakoms. Įvairiose VU studentų vasarą organizuojamose parodose, dirbtuvėse, mugėse ir diskusijose bus brėžiamos paralelės tarp senovinių baltų dievų mokymų ir dabartinio mokslo inovacijų.

Plačiau apie visus renginius visuomenei galite sužinoti VU studentų iGEM komados Facebook, Instagram ir LinkedIn paskyrose.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-19 10:38
Švietimas ir mokslas
Kontaktinis asmuo
Liudmila Januškevičienė
Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus
Viešosios komunikacijos projektų vadovė
Vilniaus universitetas
8 601 17080
[email protected]
pasidalinti
atgal