Prezidentas atidarė Šiaulių karinį miestelį

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį Šiauliuose atidarė naują karinį miestelį.

Sakydamas sveikinimo kalbą, šalies vadovas išreiškė viltį, kad naujasis karinės infrastruktūros objektas, skirtas bataliono dydžio vienetui, kaip ir kiti du šiais metais atidaryti kariniai miesteliai Vilniuje ir Šilalėje, padės sparčiau augti ir stiprėti Lietuvos kariuomenei.

„Karinių miestelių plėtra – vienas sėkmingiausių pastarojo meto krašto apsaugos sistemos projektų. Tai yra būtina investicija į visų Lietuvos žmonių saugumą“, – sakė Prezidentas, pasidžiaugęs gerėjančiomis Lietuvos karių tarnybos sąlygomis.

Pasak šalies vadovo, moderni karinė infrastruktūra didina karinės tarnybos patrauklumą. Ji leidžia plėsti Lietuvos kariuomenės personalą bei tęsti karinių vienetų komplektavimą, įgyvendinant sprendimą kurti pilno operacinio pajėgumo pėstininkų diviziją.

Pasak Prezidento, Rusijai puolant Ukrainą ir grasinant Vakarams, Lietuvai reikalingas kiekvienas gerai parengtas, patriotiškai nusiteikęs karys, mokantis ir galintis su ginklu rankose duoti atkirtį agresoriams.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Šiaulių karinis miestelis atliks svarbų vaidmenį, Lietuvai pereinant prie visuotinio šaukimo kaip esminio visuotinės gynybos elemento.

„Tai bus dar viena vieta, kur gims Lietuvos kariuomenės ateities stiprybė“, – sakė Prezidentas.

Naujasis Šiaulių karinis miestelis skirtas Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono kariams ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-ajai rinktinei.

Trijuose naujuose kariniuose miesteliuose iš viso gali dirbti ir tarnauti iki 2,4 tūkst. karių ar krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-19 12:38
Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
[email protected]
pasidalinti
atgal