Aštuntą kartą Vilniuje užsieniečiai kvies paragauti jų šalies sumuštinių ir padėti keturkojams

Aštuntą kartą į Vilnių grįžta neįprastas piknikas „Sumuštiniai aplink pasaulį“, kur Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų dalyviai – užsieniečiai iš daugiau nei 25 pasaulio šalių – kvies paragauti savo šalies maisto. Neįprastas piknikas įvyks liepos 22 d., pirmadienį, 12 val., VDU Švietimo akademijoje Vilniuje (T. Ševčenkos g. 31, fojė).

„Kai pirmą kartą dalyvavau šiame renginyje, pagalvojau, jog tai tikrasis skonių festivalis. Aš galėjau paragauti naujų savo draugų, bendraminčių pagamintus sumuštinius bei užkandžius, susipažinti iš arčiau su jų kultūra. Taip per pusvalandį savotiškai gali pakeliauti per Ameriką, Braziliją, Graikiją, Lenkiją. Tai nereali patirtis, šiemet gaminsiu išskirtinį turkišką užkanduką֧“, – sako lietuvių kalbos besimokantis turkas Sinan Avci.

Piknikas „Sumuštiniai Aplink Pasaulį“ – tai puiki proga susipažinti su skirtingų šalių kulinarinėmis tradicijomis ir išbandyti sumuštinius, kurie atspindi kiekvienos šalies unikalų skonį bei kultūrą.

Kiekvienais metais piknikas turi ir socialinės akcijos prasmę, šiemet organizatoriai kviečia prisijungti prie iniciatyvos „Padėk beglobiams gyvūnams“ – atnešti maisto ar daiktų ir taip padėti gyvūnų globos organizacijai „Lesė“.

„Esame padėję ir senelių namams, ir tremtinių namams, ir Ukrainos centro vaikams. Norime, jog užsieniečiai ir Vilniaus miesto gyventojai bei svečiai atvertų savo širdis ir susimąstytų apie rimtus ir kilnius dalykus. Tad mums rūpi ne tik kultūrų įvairovė, bet ir mūsų keturkojų draugų gerovė“, – sako viena iš renginio organizatorių VDU Švietimo akademijos Lituanistikos ir tarptautinių programų centro vadovė Vilma Leonavičienė.

Pranešimą paskelbė: Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-22 09:12
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2024-07-22, pirmadienis12:00
Renginio pabaiga
2024-07-22
Renginio vieta
VDU Švietimo akademija T. Ševčenkos g. 31, fojė, Vilnius
Kontaktinis asmuo
Nerijus Žeronas
Marketingo ir komunikacijos departamento rinkodaros projektų vadovas
Vytauto Didžiojo universitetas
862258044
[email protected]
pasidalinti
atgal