Prezidentas pasveikino Belgiją nacionalinės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Belgų Karalių Philippe ir visus šalies žmones nacionalinės dienos proga.

Prezidentas savo sveikinime teigė vertinantis draugiškus Lietuvos ir Belgijos santykius, kuriems tvirtą pamatą padėjo artimi žmogiškieji ryšiai. Šalies vadovas džiaugėsi bendradarbiavimu kultūros, švietimo ir mokslo srityse, bendromis iniciatyvomis, atveriančiomis galimybes plėtoti bendradarbiavimą.

„Belgija yra svarbi Lietuvos sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Dėkoju už svarbų indėlį į Lietuvos ir viso regiono saugumą, užtikrinant Belgijos karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione Rukloje ir oro policijos misijoje Zokniuose. Vertiname tai, kad Belgija buvo pirmoji valstybė, dislokavusi oro policijos naikintuvus Lietuvoje prieš du dešimtmečius – 2004 metais. Bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje Lietuvai yra labai svarbus ir tvirtai tikiu, kad ir toliau sėkmingai jį plėtosime“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas savo sveikinime teigė, kad Lietuvą ir Belgiją taip pat jungia puiki partnerystė Europos Sąjungoje ir pasveikino šalį su sėkmingu Belgijos pirmininkavimu ES Tarybai.

„Šiuo laikotarpiu išlaikėme vieningumą strateginiais klausimais – priėmėme sankcijų Rusijai ir Baltarusijai paketus, pradėjome oficialias derybas su Ukraina ir Moldova dėl stojimo į ES, sutarėme dėl naujo Europos politinio ciklo prioritetų. Šie sprendimai ir mūsų vienybė yra kritiškai svarbūs sprendžiant mums kylančius bendrus ir globalius iššūkius bei Rusijai jau trečius metus tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą“, – rašoma Lietuvos vadovo sveikinime.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-21 09:00
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
[email protected]
pasidalinti
atgal