Lietuvos saulės energetikos bendrovė švaria energija aprūpins iš okupuotų teritorijų perkeltus gyventojus Sakartvele

Bendrovė „Solet“ laikinai perkeltų gyventojų stovykloje Sakartvele pradės lietuviškos saulės elektrinės montavimo darbus. Saulės jėgainė užtikrins stabilesnį aprūpinimą elektra, tiekdamos energiją viešojo naudojimo pastatams.

„Po 2008 m. Rusijos agresijos prieš Sakartvelą, šalyje pastatyta ne viena gyvenvietė, skirta suteikti prieglobstį laikinai perkeltiems asmenims. Šįkart Koda karo pabėgėlių stovykloje, esančioje Eredvi savivaldybėje, bus padidinta saulės elektrinės galia, kuri padės aprūpinti reikiamu energijos kiekiu visų  Koda karo pabėgėlių stovykloje gyvenančių šeimų poreikį. Elektrinių įrengimas kartu prisidės ir prie socialinės atskirties mažinimo pabėgėlių bendruomenėje, leis ženkliai sumažinti elektros energijos sąskaitas, padės integruoti vietos gyventojus į darbo rinką, kadangi kartu su partneriais pasidalinome žiniomis ir patirtimi atsinaujinančios energijos srityje“, – teigė saulės elektrines įrengusios bendrovės „Solet“ vadovas Andrius Karazinas.

Koda karo pabėgėlių stovykloje įrengta 375 kW jėgainė. Skaičiuojama, kad elektrinės padės kasmet sumažinti 324 tonas CO2 emisijų.

Iki šiol šios institucijos priklausomos nuo elektros energijos tik iš tinklo, o šildymui naudoja gamtines dujas arba dyzeliną. Dalyvaudamos tokiuose projektuose ir įrengdamos saulės elektrines, Lietuvos įmonės ne tik svariai prisideda prie aplinkosaugos ir gyvenimo kokybės gerinimo trečiosiose šalyse, bet ir padeda ten įsikūrusioms įstaigoms siekti švietimo ir bendruomenės plėtros tikslų.

Projekto įgyvendinimo darbai prasidėjo pernai rugpjūtį, planuojama, kad saulės elektrinė bus įrengta šiemet rugpjūtį. Projektai finansuojami Klimato kaitos programos lėšomis, kurias administruoja Lietuvos Respublikos Aplinkos Ministerijos Aplinkos Projektų Valdymo Agentūra (APVA). Dalį lėšų skiria ir bendrovė „Solet“ kartu su partneriais.

Nuo 2018 metų „Solet“ jau yra įgyvendinusi 16 dvišalių vystomojo bendradarbiavimo projektų kitose šalyse, tokiose kaip Sakartvelas, Moldova, Armėnija, Nigerija. Jose bendrovė įrengė virš 60 elektrinių mokyklose, vaikų darželiuose, karo pabėgėlių stovyklose, ligoninėse ir kitose įstaigose.

Pranešimą paskelbė: MB Komunikacijos agentūra VIRTUOZAI
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-19 16:39
Tarptaut.santykiai, Energetika
Kontaktinis asmuo
Vilius Mackonis
Direktorius ir pirmasis smuikas
MB Komunikacijos agentūra VIRTUOZAI
37065551101
[email protected]
pasidalinti
atgal