Pirmoji ponia Kalvarijoje: iniciatyvūs žmonės ir palaikančios bendruomenės – didžioji Lietuvos galia

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį Kalvarijoje lankėsi VšĮ „Aš ypatingas“ vaikų dienos centre.

Pirmoji ponia apžiūrėjo vaikų dienos centro patalpas, bendravo su įstaigos darbuotojais, čia besilankančiais vaikais ir jų tėvais.

„Jūsų iniciatyva – puikus pavyzdys, kuomet vieno žmogaus noras padėti kitoms šeimoms išauga į gražią, bendraminčius subūrusią iniciatyvą ir visiems atvirą vaikų dienos centrą. Esate pavyzdys, kiek daug gali nuveikti susivienijusi bendruomenė. Jūsų vaikų dienos centre jaučiama jauki namų atmosfera, o švytinčios vaikų akys neleidžia abejoti, kad tik dalindamiesi su kitais galime patirti tikrąjį bendrystės džiaugsmą“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, jog vaikų dienos centrai regionuose vaidina ypač svarbų vaidmenį užtikrinant vaikų gerovę, suteikiant jiems galimybę gyventi šeimai artimoje aplinkoje, mokytis vieniems iš kitų, užsiimti užklasine veikla.

VšĮ „Aš ypatingas“ dalyvauja Prezidento Gitano Nausėdos globojamoje pilietinėje iniciatyvoje „Lietuvos galia“ ir yra pelniusi apdovanojimą „Teisingos Lietuvos“ kategorijoje.

„Aktyvių žmonių iniciatyvos stiprina ne tik bendruomenę, miestelį, bet ir visą valstybę. Ši didžiulė galia išjudina reikalingiausias permainas, pasiekia atokiausius kampelius ir užpildo tas erdves, kurias būdamos arti žmonių geriausiai pažįsta. Džiaugiuosi, kad jau antrus metus esate aktyviai įsitraukę į „Lietuvos galios“ projekto veiklą, dalyvaujate mūsų renginiuose ir dalinatės savo įkvepiančiais darbais“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

VšĮ „Aš ypatingas“ veiklos tikslai – pažeidžiamų socialinių grupių integracija, savanoriškos veiklos skatinimas ir organizavimas, laisvalaikio organizavimas, nusikalstamumo prevencija, pilietinis ugdymas, neformalus ugdymas, socialinė pagalba, gyvenamosios aplinkos pritaikymas, vietos bendruomenių vystymas, tarptautinis bendradarbiavimas.

Organizacija jungia šeimas, auginančias autistiškus vaikus, veikia savipagalbos grupė, įgyvendinami įvairūs projektai, vykstama į išvykas, palaikomi ryšiai su kitomis įstaigomis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-22 14:58
Socialinė sauga, Savivalda, regionai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
[email protected]
pasidalinti
atgal