D. Nausėdienė lankėsi Kvietkinės kaimo bendruomenės vaikų stovykloje

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį Kalvarijos savivaldybėje apsilankė Kvietkinės kaimo bendruomenės vaikų stovykloje.

2008 metais įkurta bendruomenė įgyvendina įvairias kultūrines ir edukacines veiklas, daug dėmesio skiria tvarumo temoms, organizuoja aplinkos tausojimą skatinančias stovyklas, edukacines programas, taiko veiksmingus gamtos išteklių naudojimo būdus. Vykdydama šias veiklas Kvietkinės kaimo bendruomenė stengiasi prisidėti prie gamtos tausojimo ir ilgalaikio jos išsaugojimo.

Bendruomenė taip pat remia kultūros paveldo išsaugojimą ir skatina kaimo tradicijų puoselėjimą, per įvairius renginius ir edukacines iniciatyvas kviesdama žmones vertinti ir perduoti savo kultūros paveldą ateities kartoms.

„Esate puikus pavyzdys, kaip net ir maža, tačiau aktyvi bendruomenė, parodžiusi lyderystę ir norą burtis, gali tapti didele ir pokytį kuriančia jėga. Jūsų rengiamos edukacijos ir vaikų stovyklos įkvepia ir dar kartą įrodo, kad tik bendrystėje slypi ne tik kaimo, miestelio, bet ir visos valstybės galia“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios žodžiais, ypatingos pagarbos nusipelno senųjų tradicijų puoselėjimas: vaikai kviečiami per kūrybinius užsiėmimus pažinti amatus ir senąsias tradicijas, pavyzdžiui, pjauti ir grėbti šieną, skalbti senaisiais įrankiais, gaminti patiekalus ir žaisti senaisiais būdais.

D. Nausėdienė dėkojo Kvietkinės kaimo bendruomenei už svarbius darbus, puoselėjamas vertybes ir linkėjo toliau aktyviai burti žmones prasmingoms veikloms.

Kvietkinės kaimo bendruomenė neseniai prisijungė prie Prezidento Gitano Nausėdos globojamos pilietinės platformos „Lietuvos galia“, kuri jau jungia beveik 500 iniciatyvų iš visos Lietuvos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-22 18:31
Socialinė sauga, Savivalda, regionai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
[email protected]
pasidalinti
atgal