Kazlų Rūda bendradarbiaus su Ukrainos Khotyno miestu

Kazlų Rūdos savivaldybės meras Mantas Varaška su Ukrainos Khotyno miesto meru Andriy Dranchuk antradienį pasirašė susitarimą, kuriuo susitarė stiprinti miestų draugiškus ryšius ir sudaryti palankias sąlygas regionų plėtrai.

Savivaldybių merams pasirašant susitarimą taip pat dalyvavo Ukrainos ambasados Lietuvoje pirmasis sekretorius Illia Zvenyhorodskyi bei Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto patarėja Rasa Šidlauskaitė.

Susitarime numatoma skatinant bendradarbiavimą tarp savivaldybių kultūros, turizmo ir meno įstaigų, keistis informacija, gerąja patirtimi, vystyti ir organizuoti bendrų idėjų kultūros bei turizmo srityse įgyvendinimą. Kazlų Rūdos savivaldybė yra pasirengusi su Khotyno miestu bendradarbiauti ir siekti paramos jų energetikos, sveikatos apsaugos, švietimo poreikiams. Pasirašius susitarimą tam ketinama išnaudoti įvairias Lietuvos institucijų iniciatyvas.

Pasirašant susitarimą Mantas Varaška atkreipė dėmesį į tai, kad Kazlų Rūda, įgyvendindama atsinaujinančios energijos projektus, jau yra sukaupusi patirtį, kuri galėtų būti įdomi Khotyno miesto įstaigoms.

„Mūsų energetiniai sprendimai yra įgyvendinti prieš kurį laiką, jau galime apibendrinti savo patirtį, todėl kolegas iš Khotyno mielai supažindinsime su galimybėmis, pakviesime įvertinti Kazlų Rūdoje naudojamus sprendimus“, - sako Kazlų Rūdos meras.

Siekiant pristatyti patirtį atsinaujinančios energetikos srityje svečiai iš Ukrainos aplankys lopšelį - darželį „Pušelė“, kur įgyvendinta tvarios energijos iniciatyva. Khotyno savivaldybės atstovai taip pat lankysis turizmo ir verslo informacijos centre, susitiks su Kazio Griniaus gimnazijos vadovais, apžiūrės po rekonstrukcijos ką tik duris atvėrusį Kazlų Rūdos Kultūros centrą, taip pat – moderniai sutvarkytą ir vietos gyventojų noriai naudojamą paplūdimį Kazlų I kaime.

„Tikimės, kad pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp mūsų miestų nebus formalus dokumentas. Labai viliuosi, kad bendraudami galėsime pasidalinti skirtinga patirtimi, taip pat atrasime būdų, kaip į bendradarbiavimą įtraukti kuo platesnį žmonių ratą - meno kolektyvus, švietimo įstaigas“, - sakė Kazlų Rūdos meras.

Ukrainos Černivčių regiono Khotyno miestas įsikūręs vakarinėje Ukrainos dalyje, jame gyvena apie 10 tūkst. gyventojų. Šis miestas žinomas dėl greta jo esančios tvirtovės ant Dniepro upės kranto. Miestas su Lietuva turi istorinių sąsajų - 1621 metais Černivcių regione vykusiame Chotyno mūšyje su Osmanų imperija Lenkijos ir Lietuvos valstybės kariuomenei vadovavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės etmonas Jonas Karolis Chodkevičius.

Daugiau informacijos:

Ineta Stravinskaitė
Kazlų Rūdos mero patarėja
tel.+37069904294
[email protected]

Pranešimą paskelbė: Kazlų Rūdos savivaldybė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-23 11:04
Tarptaut.santykiai, Savivalda, regionai
Kontaktinis asmuo
Ineta Stravinskaitė
mero patarėja komunikacijai
Kazlų Rūdos savivaldybė
+37069904294
[email protected]
pasidalinti
atgal