Prezidentas pasveikino dailininką Stasį Eidrigevičių 75-mečio proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino dailininką, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Stasį Eidrigevičių 75 metų jubiliejaus proga.

„Jūsų įvairių formatų ir unikalių žanrų vizualiojo meno kūriniai yra vieni labiausiai atpažįstamų – tiek menine raiška, tiek vystomų temų ar pristatomų idėjų apimtimi. Nuo vaikystės (kuri formuoja mūsų pasaulėžiūrą ir ateities pasirinkimus) vietų ir patirčių iki viso pasaulio klausimus atspindinčio žvilgsnio kuriamų personažų veiduose – visa tai apglėbia kiekvieną susidūrimą su Jūsų kūryba“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo dailininkui už kilnias ir dosnias kūrinijos dovanas Lietuvai, už Lietuvos vardo sklaidą pasaulyje, už atidų ir kartu vizionierišką požiūrį į kultūros sklaidą regionuose bei palinkėjo sveikatos, kūrybinės energijos ir didžiausios sėkmės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-24 07:00
Kultūra
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
[email protected]
pasidalinti
atgal