Premjerė pasveikino naująjį Estijos Ministrą Pirmininką

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino antradienį prisiekusį naująjį Estijos Ministrą Pirmininką Kristeną Michalą ir naujos sudėties Vyriausybę, linkėdama šiai visokeriopos sėkmės darbuose.

„Mūsų tautas sieja bendra istorija, vertybės ir strateginiai interesai, mūsų vyriausybės palaiko tvirtus partnerystės ryšius, glaudžiai bendradarbiaudamos dvišaliu pagrindu, taip pat ES, NATO ir kitais regioniniais bei tarptautiniais formatais. Neabejoju, kad ir ateityje vienybė, glaudus dialogas ir abipusė parama padės formuoti bendras pozicijas ir dėti bendras pastangas siekiant taikios ir saugios mūsų tautų ateities.

Esu įsitikinusi, kad išlaikysime ir stiprinsime glaudų mūsų vyriausybių bendradarbiavimą, nes turime išspręsti daug svarbių klausimų: remti Ukrainą iki jos pergalės ir po jos, stiprinti taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką, siekti pažangos įgyvendinant strateginius infrastruktūros ir energetikos projektus regione ir daugelį kitų“, – sakome premjerės I. Šimonytės sveikinime.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-23 16:09
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
[email protected]
pasidalinti
atgal