Valstybės vadovas Prancūzijoje dalyvavo Sportas tvariam vystymuisi viršūnių susitikime

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį, Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo išvakarėse, dalyvavo Sportas tvariam vystymuisi viršūnių susitikime.

Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono ir Tarptautinio olimpinio komiteto iniciatyva organizuoto viršūnių susitikimo šūkis – „Aukščiau, greičiau, tvirčiau – kartu už geresnę ateitį“. Susitikime dalyvavo valstybių vadovai, tarptautinių organizacijų lyderiai, sportininkai, nacionalinių olimpinių komitetų bei sporto ir vystymosi finansavimo sričių atstovai.

Susitikimo metu diskutuota apie švietimą ir užimtumą, apie tai, kaip svarbu, kad jaunimas įgytų sporto ir sveikos mitybos įgūdžių, didėtų jų fizinis aktyvumas ir gerovė, siekiamybę užtikrinti lygybę ir įtrauktį, kad fizinė veikla ir sportas būtų prienami visiems. Taip pat kalbėta apie sporto finansavimą ir siekį organizuoti tvaresnius ir atsakingesnius sporto renginius, atitinkančius Paryžiaus klimato kaitos susitarimą.

Šalies Prezidentas teigė, kad Lietuva įsipareigoja jaunimui, sportui ir tvariam vystymuisi. Valstybės vadovas kaip vieną iš pavyzdžių paminėjo rudenį jau ketvirtus metus vyksiantį nacionalinį judumo iššūkį, jungiantį ir įtraukiantį įvairias visuomenės grupes ir bendruomenes. Prezidentas nacionaliniu judumo iššūkiu siekia padidinti visuomenės fizinį aktyvumą, skatinti lygybę, įtrauktį ir tvarų požiūrį į judėjimą.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 50 sportininkų, 31 iš jų – tai olimpinis debiutas. Prezidentas pažymėjo, kad praėjus lygiai 100 metų nuo pirmųjų nepriklausomos Lietuvos sportininkų olimpinių startų, šiandienos rinktinės pasiekimai liudija turtingas mūsų šalies sporto tradicijas ir įrodo Lietuvos atletų gebėjimą drąsiai žengti pirmyn ir skinti pergales naujose sporto  šakose.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-25 18:33
Sportas
Kontaktinis asmuo
Tomas Beržinskas
LR Prezidento patarėjas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
869842231
[email protected]
pasidalinti
atgal