D. Nausėdienė dalyvavo Prancūzijos pirmosios ponios B. Macron priėmime olimpiados išvakarėse

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį Paryžiuje dalyvavo Prancūzijos pirmosios ponios Brigitte Macron surengtame valstybių vadovų sutuoktinių priėmime.

Priėmimas surengtas olimpinių žaidynių atidarymo išvakarėse, pagrindinis dėmesys jame buvo skirtas sporto, švietimo, užimtumo ir tvaraus vystymosi temoms.

„Džiaugiuosi, jog kartu su kitų šalių vadovų sutuoktiniais turėjome galimybę diskutuoti apie šias svarbias sritis. Svarbiausia ne tik identifikuoti teorines galimybes, bet ir imtis praktinių veiksmų, konkrečių iniciatyvų įgyvendinimo, taip pat pasidalinti pasiteisinusiais gerosios praktikos pavyzdžiais“, – sako D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, Lietuva deda daug pastangų siekdama populiarinti kūno kultūrą ir sportą įvairiose amžiaus grupėse, akcentuodama sveikos mitybos svarbą, pabrėždama lygybės ir įtraukties principus, plėsdama sporto galimybių prieinamumą žmonėms su negalia.

„Tikrai galime didžiuotis „Lietuvos mažųjų žaidynių“ projektu, kurį Prezidentūra įgyvendina kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu. Iniciatyva skatina vaikų fizinį raštingumą, nuo mažumės ugdo norą judėti, sportuoti, būti fiziškai aktyviems, tuo pačiu rūpinasi būsimų Lietuvos piliečių sveikata, jų bendruomeniškumo įgūdžių vystymu, skatina draugystę ir pagarbą vieni kitiems. Šis projektas jau ne kartą buvo įvertintas ir tarptautiniu mastu, be kita ko pabrėžiant jo efektyvumą kovojant su vaikų nutukimo problema“, – pažymi D. Nausėdienė.

Kartu su Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda pirmoji ponia Paryžiuje dalyvaus oficialiuose olimpinių žaidynių renginiuose, žaidynių atidaryme, taip pat lankysis Lietuvos olimpinio judėjimo šimtmečiui skirtos parodos atidaryme Lietuvos ambasadoje Prancūzijoje, kur Lietuvos sportininkams perduos tradicinį laimės ir sėkmės talismaną – pasagą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-07-25 20:04