LŽŪKT Biržų r. biuro komanda dalyvavo šventėje „Biržai – sostinė mano“

Rugpjūčio 3 d. Biržuose šurmuliavo tradicinė miesto šventė „Biržai – sostinė mano“. Nuo ankstyvo ryto miestelėnus ir miesto svečius kvietė mugė, kurioje buvo galima ne tik įsigyti Lietuvos amatininkų gaminių, dalyvauti jau dešimtus metus vykstančiame bėgime „Biržų kilometrai“, bet ir artimiau susipažinti su rajone veikiančiomis įmonėmis, organizacijomis.  Tarp jų ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT).

Renginyje dalyvavo ir LŽŪKT Biržų r. biuro komanda: biuro vadovė, finansinės apskaitos konsultantė Daiva Laumienė, finansinės apskaitos konsultantės Diana Arlikevičienė, Inga Vidžiuvienė, finansinės apskaitos ir ekonomikos konsultantė Reda Trečiokaitė, augalininkystės konsultantas Vytautas Domarkas bei Rinkodaros skyriaus kolegos – skyriaus vadovė Erika Mankutė ir fotografas-vaizdo operatorius Egidijus Vilkevičius.

LŽŪKT Biržų r. biuro komandos stende veiklos netrūko. Konsultantai mugės dalyvius kvietė susipažinti su biuro veikla bei teikiamomis paslaugomis. Miestelėnus kvietė atpažinti žemės ūkio augalų sėklas – nuo saulėgrąžų iki garstyčių – taip pristatydami naujausią LŽŪKT paslaugą – sėklų daigumo nustatymo tyrimą. Žinoma, ūkininkams šis žaidimas buvo lengviausias, tačiau miesto gyventojai turėjo gerai pasukti galvą  – taip apsilankymas šventėje virto mini žemės ūkio edukacija. 

Biržų miesto šventės lankytojai domėjosi ir kitais laboratoriniais tyrimais, kuriuos atlieka LŽŪKT komanda – geriamojo vandens, individualių nuotekų valymo įrenginių nuotekų kokybės. Konsultantai daug klausimų sulaukė ir apie dirvožemio tyrimus bei tiksliojo ūkininkavimo paslaugas.

Biržų r. biuro komanda mažuosius šventės lankytojus kvietė savo kūrybines idėjas apie Biržų miestą ir žemės ūkį įamžinti drobėje, kuri puoš biuro patalpas. Paveikslas užsipildė pasėlių laukais, kombainu, širdelių jūra, Lietuvos vėliavomis, giedru dangumi bei besišypsančia saulute. Vaikai tarsi užkodavo linkėjimą, kad gamta visa būtų dosni Biržų žemdirbiams.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet pirmą kartą galėjome tapti Biržų miesto šventės dalimi. Tai puiki proga ne tik susitikti su ilgamečiais klientais, bet ir biuro veiklą pristatyti miestelėnams ir miesto svečiams, pabendrauti ir su kitomis mieste veikiančiomis organizacijomis. Dirbame žemės ūkio konsultavimo versle, mūsų biuras atviras ir pasirengęs konsultuoti, teikti paslaugas ne tik ūkininkams, bet miesto gyventojams – nuo finansinės apskaitos iki laboratorinių tyrimų. Tad dalyvavimas šventėje mums suteikė galimybę apie save papasakoti platesniam ratui žmonių“, – mintimis dalijosi LŽŪKT Biržų r. biuro vadovė Daiva Laumienė.

„Konsultavimo tarnybos vienas pagrindinių tikslų – ne tik teikti kokybiškas paslaugas klientams, bet ir tapti bendruomenių, kuriose dirbame, dalimi, būti arčiau žmonių, kuriems galime būti naudingi. Tad skatiname rajonų biurų komandas būti atviresnėmis, įsitraukiančiomis į rajone vykstančius renginius bei iniciatyvas. Džiaugiamės, kad pirmą kartą dalyvaudami Biržų miesto šventėje sutikome ir turėjome progą pabendrauti ne tik su ilgamečiais klientais, bet savo veiklą pristatyti ir miesto gyventojams, pasidalinti idėjomis bei plačiau supažindinti su žemės ūkiu“, – sakė Rinkodaros skyriaus vadovė Erika Mankutė.

LŽŪKT informacija

Pranešimą paskelbė: VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-08-05 11:22
Žemės ūkis
Kontaktinis asmuo
Erika Mankutė
Rinkodaros skyriaus vadovė
Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba
+370 610 34 983
[email protected]
pasidalinti
atgal