Šiauliuose įvyko trečiasis Lietuvos „BTA Pump Track“ čempionatas

Savaitgalį Šiaulių „Velosolutions“ dviračių trasoje vyko Lietuvos „BTA Pump Track“ čempionatas, subūręs apie 80 dalyvių, rungtyniavusių net keturiose amžiaus grupėse bei skirtingų judėjimo priemonių kategorijose.

Rugpjūčio 10 dieną  vykęs „BTA Pump Track“ čempionatas – tai aktyvaus gyvenimo būdo varžybos, kurios jau trečius metus Lietuvoje suburia šio sporto mėgėjus ir patyrusius sportininkus. Varžybos išsiskiria savo universalumu – rungtyniaujama ne tik skirtingose amžiaus, ekpertiškumo lygio, lyties, bet ir judėjimo priemonių kategorijose – dalyviai lenktyniavo dviračiais, riedučiais, riedlentėmis bei paspirtukais. Jauniausiems varžybų dalyviams – vos treji! Iš viso rungtyniauta keturiose amžiaus kategorijose (U10, U14, U18 ir OPEN).

Visose amžiaus grupėse ir judumo priemonių kategorijose buvo jaučiama nuotykių kupina atmosfera ir aistringa norinčių nugalėti dvasia. Įnirtingiausia konkurencija – tarp patyrusių lenktynininkų, kur įtampa kovojant dėl geriausių vietų buvo juntama iki pat paskutinių lenktynių sekundžių.

Šiemet vykusiose varžybose, kaip įprasta, gausiausiai buvo atstovaujama dviračių grupė (BIKE ir BIKE PRO). Profesionalių dviratininkų BIKE PRO OPEN vyrų grupėje per greičiausią laiką trasą įveikė Augustas Baškys – 13,24 sek. Neabejotinai populiariausia grupė šiose varžybose buvo BIKE PRO U14, kuriai atstovavo 14 vaikinų, iš kurių pirmąją vietą iškovojo Vytautas Šatas, trasą įveikęs per 13,95 sek.

„Pump track“ lenktynės vyksta specialioje trasoje, kupinoje kruopščiai suplanuotų kalvų ir posūkių, skirtų išbandyti dalyvių ištvermę ir pusiausvyrą. Šis sportas yra atviras įvairioms ratinėms transporto priemonėms, įskaitant dviračius, paspirtukus ir riedučius, todėl „pump track“ laikoma viena įtraukiausių sporto šakų pasaulyje.

„BTA Pump Track“ čempionatas yra inovatyvi ir šiuolaikiška sportinio gyvenimo būdo varžybų koncepcija. Tokio tipo varžybos Baltijos šalyse rengiamos jau ketvirtus metus. Varžybų tikslas – vienyti sporto mėgėjus ir profesionalus, įtraukti daugiau įvairaus amžiaus žmonių į aktyvų gyvenimo būdą ir suteikti galimybę kiekvienam išbandyti savo įgūdžius bei įgyti naujų, teigiamų potyrių.

„BTA Pump Track“ 2024 m. Lietuvos čempionato varžybų organizatoriai – asociacija „For Better“, bendradarbiaujant su sporto centru „Dubysa“ ir „SUNCITY“ BMX klubu. Pagrindinis renginio rėmėjas – ASS „BTA Baltic Insurance Company“ filialas Lietuvoje. Renginys, organizuojams „BTA Velomaster“ trasoje, telkia bendruomenes, skatina judėti. Tai svarbi BTA socialinės atsakomybės dalis, padedanti megzti dialogą tarp kartų bei kurianti daugiau saugumo keliuose ir kiemuose.

Pranešimą paskelbė: Winning Reputation
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.