Spaudos konferencija rugsėjo 18 d.: „Tieskime tiltus gyvenimui“ – išgyvenkite tikras istorijas

Lietuva ir Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos su didele garbe ir atsakomybe priėmė iššūkį – kartu su Europos Tarybos Europos vaistų kokybės ir sveikatos priežiūros direktoratu (EDQM) organizuoti 23-ąsias Europos organų, audinių ir ląstelių donorystės dienas. Šis išskirtinis renginys, vyksiantis spalio 3–5 dienomis iš Lietuvos į visus Europos kampelius paskleis kvietimą tarti TAIP organų donorystei ir tiesti tiltus į gyvenimą – naują gyvenimą tiems, kurie jo laukia.

„Tačiau prieš tai – rugsėjo 18 dieną – kviečiame Jus į spaudos konferenciją „Tieskime tiltus gyvenimui“, kurioje pakviesime išgyventi tikras ir nesuvaidintas ir plačiajai visuomenei dažnai nematomas donorystės ir transplantacijos proceso istorijas. Tai bus akimirkos, kurios privers  pajusti šio neįkainojamo proceso svarbą. Taip pat pasidalinsime statistika, socialinės kampanijos programa ir faktais“, -  pasakoja Nacionalinio transplantacijos biuro vadovė Audronė Būziuvienė.

 

Kodėl verta atvykti? Žiniasklaidos atstovai iš pirmų lūpų išgirs istorijas, kurios niekada nebuvo papasakotos plačiajai auditorijai. Drebančiais balsais, tačiau nuoširdžiai ir šiltai donorystės ir transplantacijos proceso dalyviai dalinsis savo patirtimis:

  • Reanimacijos ir intensyviosios terapijos gydytojai – donorystės proceso pradžios liudininkai
  • Recipientai – žmonės, kurie šiandien gali džiaugtus gyvenimu tik donorystės ir transplantacijos dėka
  • Nuomonės lyderiai – pasidalins kodėl svarbu kalbėti apie organų donorystę
  • Nacionalinio transplantacijos biuro komanda ir pacientų organizacija „Gyvastis“

Pasak NTB vadovės, nors Europoje kasmet atliekama 39 tūkst. transplantacijų, naujų laukiančiųjų sąrašas toliau ilgėja, siekdamas net 48 tūkst. ligonių. Lietuvoje kasmet atliekama apie 200 transplantacijų, tačiau beveik 500 žmonių vis laukia tos vienintelės galimybės – skambučio, galinčio pakeisti gyvenimą. „Kiekvienas Jūsų TAIP donorystei gali reikšti iki  7 gyvybių išgelbėjimą. Tai ne tik statistika – tai realūs žmonės ir jų istorijos.“

Nepraleiskite šių istorijų – kai viena beprasmė mirtis sukuria 6 naujus gyvenimus!

Jūsų dalyvavimas yra nepaprastai svarbus  ne tik mums – NTB komandai, bet ir 500 laukiančiųjų recipientų, nes žiniasklaida yra ne tik informacijos skleidėja – ji padeda tiesti tiltus į gyvenimus.

Lauksime Jūsų!

Laikas ir vieta:

  • Rugsėjo 18 d., 11:00–12:00 val.
  • Vilniaus oro uosto Konferencijų centre, Rodūnios kelias 2B, Vilnius.
Pranešimą paskelbė: Mantas Banys, Nacionalinis transplantacijos biuras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-09-16 11:15
Socialinė sauga, Medicina, farmacija
Renginio pradžia
2024-09-18, trečiadienis11:00
Renginio pabaiga
2024-09-18
Renginio vieta
Vilniaus oro uosto Konferencijų centre, Rodūnios kelias 2B, Vilnius
Kontaktinis asmuo
Mantas Banys
Komunikacijos skyriaus vedėjas
Nacionalinis transplantacijos biuras
+37061268656
[email protected]
pasidalinti
atgal