Konferencija „Baltijos jūros ekologinė ateitis“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: šeštadienis, 2024 rugsėjo 21
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: L. Rėzos g. 8A, Juodkrantė

Šiemet jau devintą kartą vyksiančio festivalio „Sveika, Neringa!“ metu tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ inicijuoja konferenciją „Baltijos jūros ekologinė ateitis“, kurioje įvairių sričių ekspertai aptars iššūkius, su kuriais šiandien susiduria Baltijos jūra ir ieškos būdų juos įveikti.

Pirmąjį Baltijos šalyse jūrinio vėjo elektrinių parko projektą „Curonian Nord“ vystanti „Ignitis renewables“ suburs ekspertus bendrai diskusijai apie mūsų jūros ekologinę situaciją ir veiksmus, kurių turi imtis visos suinteresuotos šalys, kad Baltijos jūra išliktų švari ir gyvybinga.

„Apie 2030 m. Baltijos jūroje prasidėsianti elektros energijos gamyba ne tik žymiai sumažins priklausomybę nuo iškastinių šaltinių, bet ir keis patį mūsų suvokimą apie Baltiją. Tai jau bus ne tik laivybos, žvejybos, turizmo vieta, bet ir tvarios energetikos centras. Visi turime imtis bendrų veiksmų, kad ši transformacija vyktų sklandžiai ir nedarant žalos aplinkai“, – sako „Ignitis renewables“ atstovas Paulius Kalmantas.

Pasak jo, Baltijos jūros išsaugojimas tampa dar viena bendrovės misija, kad jūrinio vėjo elektrinių parko elektrinės, kurias „Ignitis renewables“ statys prie Lietuvos krantų, ilgus metus veiktų švarioje ir gyvybingoje Baltijos jūroje.

Bendrovės atstovo teigimu, jūrinio vėjo elektrinių statyba lemia didelę atsakomybę šviesti visuomenę apie projektą. „Esame įsipareigoję kelti aktualius klausimus, susijusius su tokio pobūdžio projektų vystymu, ir taip skatinti visuomenės diskusijas. Todėl buvo nuspręsta į konferenciją sukviesti visuomenės, verslo, valstybės institucijų ekspertus, kurie galėtų rasti būdus, kaip įgyvendinti Lietuvos ir viso regiono energetinės nepriklausomybės tikslus, kartu randant ir efektyviausius bei Baltijos jūros aplinkai draugiškiausius sprendimus“, – sako „Ignitis renewables“ Komunikacijos partneris.

P. Kalmanto teigimu, Baltijos jūroje slypi milžiniškas žaliosios energijos potencialas, kurį Lietuva privalo išlaisvinti, tačiau negalima užsimerkti prieš ekologinius iššūkius, kuriuos kelia ne tik besikeičiantis klimatas ir didėjanti jūros tarša, kurioje vykdoma neatsakinga karinė, pramoninė ir logistinė veikla gali turėtų pražūtingų pasekmių.

„Baltijos jūros vėjai mums atveria duris į žalią ir nepriklausomą rytojų, tačiau tam rytojui kyla ir daug grėsmių. Nuo pat veiklos pradžios palaikome įvairias Baltijos jūros išsaugojimo ateities kartoms iniciatyvas ir kviečiame visus prisiimti dalį atsakomybės, kad turėtume švarią ir saugią jūrą“, – sako „Ignitis renewables“ atstovas.

Festivalio „Sveika, Neringa“ metu vyksiančios konferencijos „Baltijos jūros ekologinė ateitis“ diskusijoje dalyvaus Europos parlamento narys, buvęs Europos komisijos narys, atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę Virginijus Sinkevičius, LR Karinių jūrų pajėgų vadas, flotilės admirolas Giedrius Premeneckas, Jūros tyrimų instituto prof. Artūras Razinkovas Baziukas, „Ignitis renewables“ aplinkosaugos ekspertė Agnė Lukoševičienė, žygio pėsčiomis aplink Baltijos jūrą idėjos sumanytojas ir vedlys Giedrius Bučas, Klaipėdos m. vicemeras Algirdas Kamarauskas, buvęs Klaipėdos m. meras Vytautas Grubliauskas, LR Aplinkos ministras Simonas Gentvilas bei „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

Juodkrantėje vyksiančio festivalio svečiai taip pat bus kviečiami prisidėti prie Naglių rezervate esančių Pilkųjų kopų tvarkymo ir rauti pušeles bei naikinti invazinius augalus, o festivalį vainikuos nemokamas atlikėjos Monikos Liu koncertas.

Konferencija „Baltijos jūros ekologinė ateitis“ vyks rugsėjo 21 d. 14 val. Juodkrantėje (L. Rėzos g. 8A). Dalyvavimas renginyje nemokamas.

Pranešimą paskelbė: Paulius Kalmantas, AB „Ignitis grupė“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-09-18 13:00
Energetika, Verslas, ekonomika, finansai
Renginio pradžia
2024-09-21, šeštadienis14:00
Renginio vieta
L. Rėzos g. 8A, Juodkrantė
Kontaktinis asmuo
Paulius Kalmantas
Komunikacijos partneris
Mob. + 370 617 51 616
[email protected]
pasidalinti
atgal