Rugsėjis – tinkamas laikas pagalvoti apie namų jaukumą ir energinį efektyvumą

Pirmieji vėsūs rudens vakarai negailestingai priminė, kad šiltos ir saulėtos dienos greitai bus tik malonus prisiminimas, ir vis daugiau laiko teks praleisti patalpose. Tad rugsėjį vis dažniau pagalvojama apie namų atnaujinimą, kad būtų kuo maloniau leisti juose šaltus, tamsius vėlyvo rudens, žiemos vakarus.

Naujas kilimas ar sofa, o gal naujas užtiesalas ir užuolaidos suteiks namams taip trokštamo jaukumo, tačiau ne mažiau svarbu sukurti patogią, tvarią ir, svarbiausia, sveikatai palankią gyvenamąją aplinką. Europos pastatų efektyvumo instituto (Building Performance Institute Europe) duomenimis, 30 mln. gyventojų kenčia nuo nepakankamo dienos šviesos kiekio, o 1 iš 4 europiečių gyvena pastatuose, kuriuose patalpų oro kokybė neatitinka nacionalinių standartų[1]. Tai reiškia, kad daugeliui namų labai reikalingi atnaujinimai, kurie pagerintų patalpų mikroklimatą, padėtų efektyviai naudoti energiją ir netgi padidintų pastatų vertę. Vienas iš veiksmingų būdų gerokai pagerinti namų patalpų kokybę ir suteikti jiems dar daugiau jaukumo – atnaujinti ar įrengti naujus stogo langus.

Stogo langai turi daug privalumų, ir tai nėra tik šviesesnės vidaus patalpos ar bendras namo estetinis vaizdas. Gerai sumontuoti, kokybiški stogo langai ne tik padidina kasdienio gyvenimo komfortą, bet ir leidžia sutaupyti daug elektros energijos. Kad ir kaip neįprastai tai skambėtų, bet tinkamai parinkti šiuolaikiški stogo langai padeda apsisaugoti nuo kaitros vasarą ir gerokai sumažina šilumos nuostolius žiemą. Taip suvartojama mažiau energijos ir sutaupoma lėšų, kurias galima skirti kitoms komunalinėms paslaugoms apmokėti.

VELUX tyrimų duomenimis, pakeitus tik stogo langus ir sumažinus patalpų temperatūrą 2 laipsniais, galima sutaupyti beveik 40 proc. patalpų šildymui sunaudojamos energijos neatsisakant įprasto komforto[2].

Pakeisti stogo langus yra gana paprasta, ir tai galima padaryti bet kuriuo metų laiku, jei tik nelyja ar nesninga. Jų montavimas paprastai trunka nuo kelių valandų iki dienos, todėl kasdienė rutina sutrikdoma minimaliai. Investicijos netruks atsipirkti – gyvensite jaukesniuose, šviesesniuose namuose, o už elektros energiją jiems apšviesti ir šildymą mokėsite mažiau.

„Kompanija VELUX pati siekia naudoti atsinaujinančių šaltinių energiją, ir skatina kitus gyventi kaip įmanoma tvariau. Todėl nuolat ieškome būdų, kaip padidinti namų energinį efektyvumą, ir rekomenduojame juos savo klientams. Tie būdai gali būti labai įvairūs: namų renovacija, apimanti fasadų ir stogo šiltinimą, stogo ir fasado langų keitimą, šildymo sistemos modernizavimą ir pan. Svarbu įsivertinti, kas labiausiai tinka konkrečiam namui ir, pasirinkus kokybiškas medžiagas, imtis pokyčių, kurie optimizuotų energinį naudingumą, pagerintų patalpų komfortą ir tuo pačiu padėtų namų savininkams siekti tvarumo tikslų“, – sako UAB VELUX Lietuva pardavimų vadovas Marius Vinclovas.

Apie VELUX grupę

VELUX stogo langai daugiau nei 80 metų tiekia dienos šviesą bei gaivų orą namams visame pasaulyje ir taip kuria geresnę gyvenamąją aplinką. VELUX siūlo įvairius produktus: stogo langus, modulinius stoglangius, dekoratyvines užuolaidėles, gaminius nuo saulės, išorines žaliuzes ir montavimo bei išmaniųjų namų sprendimus. Jie padeda sukurti šviesias, sveikatai palankesnes, energiškai efektyvias erdves žmonėms, kurie tokiose patalpose gyvena, dirba, mokosi ir žaidžia. VELUX veikia 37-iose šalyse, visame pasaulyje turi apie 11 700 darbuotojų. VELUX grupė priklauso ribotos atsakomybės bendrovei „VKR Holding A/S“, kuri visiškai priklauso pelno nesiekiantiems labdaros fondams (THE VELUX FOUNDATIONS) ir šeimai. 2022 metais VELUX grupės bendrosios pajamos siekė 2,99 mlrd. eurų, „VKR Holding” – 4,29 mlrd. eurų, o THE VELUX FOUNDATIONS labdarai skyrė 181 mln. eurų.

Norėdami sužinoti daugiau apie VELUX grupę, apsilankykite velux.com.

VELUX nuotr.

[1] BPIE (Buildings Performance Institute Europe) (2024). Healthy Buildings Barometer 2024. How to deliver healthy, sustainable, and resilient buildings for people. Available at: https://healthybuildings.velux.com

[2] VELUX Tetőtéri Panoráma (2023)

Pranešimą paskelbė: Vaida Samuolytė, Vaida Samuolytė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-09-19 08:02
NT, statyba, Energetika
Kontaktinis asmuo
Vaida Samuolytė
Strateginės komunikacijos ekspertė
8 682 43660
[email protected]
pasidalinti
atgal