20-ąjį „Northway“ gimtadienį Sapiegų rūmuose šventė garsūs svečiai

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus Sapiegų rūmuose apie 100 svečių susirinko švęsti įmonių grupės „Northway“ 20-ąjį gimtadienio. Šiandien ši įmonių grupė peržengia ne tik valstybių sienas, bet ir žemynus skiriantį vandenyną – „Northway“ mokslą ir verslą jungiančius projektus sėkmingai plėtoja Lietuvoje, Latvijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV.

„Kodėl gyvybės mokslai tokie įdomūs ir taip stipriai įtraukia? Jie  suteikia nuostabią progą dalyvauti žmonijos evoliucijoje, kai žinios ir kūryba virsta pažanga, artinančia mus prie amžino troškimo gyventi ilgiau ir kokybiškiau. Evoliucija yra amžinas judėjimas į priekį, nuolatinis tobulėjimas ir prisitaikymas prie besikeičiančios aplinkos. Gebėjimas keistis, prisitaikyti, inovuoti yra ir sėkmingo verslo vektorius. Dvidešimt metų mes nenustojame judėti, mokytis, tuo pat metu dalintis žiniomis ir ieškoti atsakymų. Mūsų ambicijos taip pat evoliucionuoja  – šiandien mes kuriame ir diegiame projektus, kurie prieš 40 metų, kai Lietuvoje biotechnologijos žengė pirmuosius žingsnius, ar prieš 20, kai įsikūrė „Northway“ atrodė fantastiniai. Bet evoliucija tuo visada pasižymi – niekada nenuspėsi, prie kokių kvapą gniaužiančių dalykų ilgainiui ji atves“, – per iškilmes kalbėjo „Northway Biotech“ valdybos pirmininkas, akademikas, profesorius Vladas Algirdas Bumelis.

„Minėdami medicinos centrų „Northway“ 20 metų veiklos sukaktį, jaučiame didelį dėkingumą savo darbuotojams ir ilgalaikiams partneriams, kurie yra neatsiejama mūsų sėkmės dalis. Jų profesionalumo ir nuoširdaus bendradarbiavimo dėka mes pelnėme pacientų pripažinimą, tai leido mums augti ir nuolat tobulėti. Džiaugiamės galėdami kartu švęsti ir žengti į naujus, dar ambicingesnius veiklos etapus“, – sako medicinos centrų „Northway“ generalinė direktorė Diana Bumelytė.

Renginyje dalyvavo žymūs svečiai, „Northway Biotech“ partneriai iš JAV ir vakarų Europos.

Į šventę susirinkę svečiai dalijosi bendrais prisiminimais ir aptarė pasiekimus, kurių apstu žvelgiant biotechnologijų raidą Lietuvoje ir pasaulyje. Kartu jie atkreipė dėmesį į unikalią renginio aplinką – atkurtas Sapiegų rūmų erdves.  Dar prieš prasidedant gimtadienio šventei svečiams buvo pristatyta Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Sapiegų rezidencijos istorija, siekianti XVII amžių. Šį reikšmingą  architektūros, dailės ir istorijos paminklą padeda puoselėti ir „Northway“ – už įmonių grupės skirtą paramą  atnaujinama rūmuose esanti freska.

Būtent po rūmų freskomis renginio vedėjas Edmundas Jakilaitis pakvietė „Northway Biotech“ valdybos pirmininką prof. V. A. Bumelį diskusijai apie biotechnologijų evoliuciją Lietuvoje ir pasaulyje.

Išklausę profesoriaus įžvalgų svečiai buvo pakviesti vaišintis – išskirtinę „Northway“ gimtadienio vakarienę paruošė pirmosios Lietuvoje „Michelin“ žvaigždės savininkas virtuvės šefas Andrius Kubilius, pakvietęs mėgautis „Molekulių inžinerija“: kiekvienam svečiui šefas padėjo atrasti ir suderinti savąją patiekalo kombinaciją iš skirtingų ingredientų pasirinkimų.

Šventės nuotaika bei tema atspindėta ir viso renginio metu. Gimtadienio kūrybinę dalį užbaigė scenoje pasirodžiusi atlikėja Gabrielė Vilkickytė, savo muzika rūmų erdvėse pratęsusi jausmų evoliucijos motyvus.

Renginio nuotraukų galeriją rasite: https://we.tl/t-0ZG1GH8W9j.

APIE ĮMONIŲ GRUPĘ

Įmonių grupė „Northway Healthcare Group“ vienija medicinos ir biotechnologijų klasterius, kurie jau du dešimtmečius sėkmingai veikia Lietuvoje bei už jos ribų. Medicinos klasteriui „Northway“ šiuo metu priklauso aštuoni medicinos centrai Vilniuje, Kaune, Kretingoje, Klaipėdoje, Rygoje ir Londone, o biotechnologijų klasteris, pristatomas prekės ženklu „Northway Biotech“, jungia įmones „Biotechpharma“, „Biota“, „Biosantara“, „Celltechna“, „Kamieninių ląstelių tyrimų centras“, „Northway Biotech Inc.“ ir „Northway Biotech Ltd“, veikiančias Lietuvoje, JAV ir Jungtinėje Karalystėje.

Pranešimą paskelbė: Ramunė Milerytė, Fabula ir partneriai, UAB