Po rekonstrukcijos pristatoma moderniausia Žemaitijoje medienos skiedromis kūrenama Salantų katilinė

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: antradienis, 2024 spalio 1
Renginio pradžia: 12:00
Renginio pabaiga: antradienis, 2024 spalio 1
Renginio vieta: Salantai (Kretingos raj. savivaldybė)

Lietuvos gyventojams jau pradedant spėlioti, kada šiemet prasidės šildymo sezonas, duris atveria rekonstruota Salantų miesto katilinė.

Pirmoji ir didžiausia Žemaitijoje visiškai automatizuota medienos skiedromis kūrenama katilinė šildys ir Salantų gimnaziją bei darželį. Naujoji įranga užtikrins katilinės darbą be personalo – jis bus valdoma nuotoliniu būdu. Nepriklausomumą nuo elektros energijos tiekimo užtikrins įrengtas autonominis elektros generatorius, esant poreikiui paleidžiamas automatiškai.

Pasak bendrovės Kretingos šilumos tinklai direktoriaus Dainiaus Budrio, šiemet tai buvo vienas didžiausių investicinių įmonės projektų Kretingos rajone. Jo vertė yra 350 tūkst. eurų, projektas įgyvendintas iš įmonės lėšų.

Papasakoti detaliai ir apie Salantų katilinės rekonstrukciją, ir apie tolesnius rajono planus tvarkant rajono šilumos ūkį yra pasirengę Kretingos rajono meras Antanas Kalnius ir Kretingos šilumos tinklų vadovas Dainius Budrys.

Pranešimą paskelbė: Laura Dabulytė, Budinti komunikacija, UAB
2024-09-30 15:59
Savivalda, regionai, Energetika
Renginio pradžia