Seimo nario M. Skamarako pranešimas: „Vienykimės išspręsti didžiausią Lietuvos problemą – netinkamą vyrų elgesį“

2024 m. spalio 8 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo narys Matas Skamarakas kviečia vienytis išspręsti didžiausią Lietuvos problemą – pašalinti netinkamą vyrų elgesį.

„Mes, visi Lietuvos piliečiai, Seimas, Vyriausybė, ministerijos, įstaigos ir specialistai savo veikimu ar nusišalinimu nuo vaikų parengimo sėkmingam, savarankiškam gyvenimui sudarome sąlygas vaikams patirti gyvenimo traumas, kurias jie augdami „realizuoja“ per susiformavusį netinkamą vyrų elgesį: alkoholizmą, rūkymą, narkomaniją, lošimus, smurtą, neatsakingą elgesį vandenyje, avarijas, nužudymus ir savižudybes“, – pabrėžė M. Skamarakas.

Parlamentaro teigimu, 2023 m. Lietuvoje gimė 10 479 berniukai. Pasak jo, prognozuojama, kad jei niekas nepasikeis, šiais metais mirs 3 321 vyras, o tai sudarys 32 proc. gimusių vyrų.

„Ar tu nori laidoti savo sūnų? Ar tu nori laidoti savo vyrą? Ar tu nori laidoti savo tėvą? Dėl netinkamo vyrų elgesio ir ankstyvų mirčių kasmet netenkame daugiau kaip 5,2 mlrd. eurų. Jei galėtume tų nuostolių išvengti, galėtume padidinti 4 kartus atlyginimus mokytojams, gydytojams, socialiniams darbuotojams, policininkams... Aiškiau kalbant, esame sukūrę sistemą, kurioje kas trečias vyras nu(si)žudys atnešdamas mums milijardinius nuostolius!“ – įspėja socialdemokratas.

Seimo narys klausia: „Ar tai Jums normalu? Kas mūsų laukia gyvenant tokioje sistemoje, kuri naikina vyrus ir neaplenkia moterų? Nelikite abejingi. Prisidėkite prie mūsų ir kartu įveiksime šią problemą.“

M. Skamarakas kviečia registruotis į respublikinę konferenciją „Kompleksinė pagalba vyrams krizinėse situacijose“ susijungti su bendraminčiais ir prisidėti prie milijardinių nuostolių, kuriuos apmokame mes visi, panaikinimo.

„Nepraleiskite progos prisidėti prie skaudžiausios Lietuvos problemos išsprendimo“, – ragina politikas.

Registracijos į konferenciją nuorodą rasite čia.

Detalesnį konferencijos pristatymą rasite čia.

Spaudos konferencija Seime vyks 2024 m. spalio 9 d. 10 val.

Pranešimą paskelbė: Agnė Radžiūtė, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-10-08 10:25
Sveikata, grožis, Politika
Kontaktinis asmuo
Daugiau informacijos:
Seimo narys Matas Skamarakas
Mob. +370 610 35 177
El. p. [email protected]
pasidalinti
atgal