Priešpienis rudens sezonu: natūralus ginklas vaikų sveikatai

Rudens sezonas dažnai vaikams atneša įvairias ligas, o priešpienis yra puikus šaltinis, galintis sustiprinti mūsų vaikų imunitetą. Tai natūralus maisto produktas, kuriame gausu antikūnų, padedančių vaikams apsisaugoti nuo infekcijų, virusų ir bakterijų. Karvės krekenos (arba kitaip priešpienis) pasižymi panašiu poveikiu kaip ir motinos priešpienis ir yra žinomas kaip efektyvus būdas stiprinti imuninę sistemą.

Priešpienio teikiama nauda vaikams

Karvių priešpienis – tai pirmasis skystis, kurį išskiria ką tik pagimdę žinduoliai, dar prieš pradedant gamintis įprastam pienui. Šis skystis yra nepaprastai svarbus jauno organizmo mitybos šaltinis, kuris ne tik skatina naujagimio augimą, bet ir apsaugo nuo infekcijų. Priešpienio sudedamosios dalys padeda formuotis natūraliam imunitetui ir stiprina organizmo apsaugines funkcijas.

Tad karvių priešpienis (Colostrum) yra itin vertingas natūralių antikūnų šaltinis, kuriuo gali pasinaudoti ir vaikai. Jis padeda organizmui kovoti su virusais ir bakterijomis, stiprina imunitetą ir turi netgi gydomąjį poveikį. Naujausi tyrimai rodo, kad priešpienis gali padėti pagerinti imuninį atsaką, padėti kovoti su alergijomis, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, astma ir kitomis ligomis, kurios gali pasireikšti rudenį. Taip pat turi gydomąjį poveikį virškinimo sistemai.

Tradicijos ir naujausi tyrimai

Priešpienio nauda sveikatai buvo žinoma jau seniai. Jis buvo plačiai naudojamas Indijoje, o Vakarų medicina ėmėsi jo nuo XVIII amžiaus pabaigos, kai dar nebuvo antibiotikų. Jis buvo skiriamas kaip natūralus būdas stiprinti imunitetą ir kovoti su infekcijomis.

Moksliniai tyrimai patvirtina, kad karvės priešpienio struktūra yra panaši į žmogaus, tačiau jis turi net 40 kartų daugiau antikūnų. Šis natūralus produktas pasižymi antibakteriniu poveikiu ir gali padėti sumažinti viršutinių kvėpavimo takų infekcijų dažnį. Šiandien natūralų karvės priešpienį retai kas vartoja, jo vertingosios medžiagos vis dažniau tampa maisto papildų dalimi.

Priešpienis, naudojamas maisto papilduose (sutinkami vaistinėse čiulpamųjų pastilių pavidalu, tabletėmis ir kt.), dažniausiai gaunamas iš karvių (karvių priešpienis) ir yra itin turtingas imunologiškai aktyviomis medžiagomis. Tai natūralus imuninės sistemos ginklas, plačiai vertinamas dėl savo įvairiapusiškų sveikatai naudingų savybių. Priešpienio papildai gali padėti palaikyti vaikų sveikatą, ypač peršalimo sezono metu, kai imunitetui reikia daugiau apsaugos.

,,Auksinė‘‘ priešpienio sudėtis

Priešpienis yra itin maistingas ir koncentruotas. Jame yra daug baltymų, vitaminų, mineralų, amino rūgščių ir bioaktyvių medžiagų, kurios padeda palaikyti vaikų organizmo sveikatą. Jame daugiau nei 90 vertingų komponentų, tarp jų:

  • Imunoglobulinai (antikūnai), kurie neutralizuoja virusus ir bakterijas. Priešpienyje gausu imunoglobulinų (IgG, IgA, IgM), veikia kaip pirmoji gynybos linija nuo infekcijų.
  • Laktoferinas: natūrali gydomoji medžiaga, padedanti stiprinti imuninį atsaką ir sauganti nuo laisvųjų radikalų. Laktoferinas turi antibakterinių ir antivirusinių savybių. Tai padeda apsaugoti organizmą nuo įvairių patogenų.
  • Augimo hormonai: skatina ląstelių atsinaujinimą, padeda augti kaulams, raumenims ir nervams.
  • Interferonas: padeda organizmui kovoti su virusais ir parazitais.
  • Citokinai ir limfokinai: reguliuoja imuninį atsaką.
  • Oligosacharidai: padeda apsisaugoti nuo kvėpavimo takų uždegimų.

Ruduo yra laikotarpis, kai vaikai dažniau serga, taigi priešpienis gali tapti natūralia apsauga, padedančia išlaikyti jų sveikatą. Tai puikus būdas užtikrinti, kad jūsų vaikai būtų apsaugoti nuo ligų, o jų imuninė sistema būtų stipri ir pasiruošusi kovoti su rudenio iššūkiais.

Pranešimą paskelbė: Akvilė Sebežiova, UAB Orkla Care
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-10-08 13:27
Sveikata, grožis, Kiti pranešimai
Kontaktinis asmuo
Akvilė Sebežiova
Produktų vadovė
UAB Orkla Care
866049515
[email protected]
pasidalinti
atgal