RRT teikia savo ekspertines žinias ir rekomendacijas oro kontrabandos atvejams nustatyti

Elektroninių ryšių paslaugos ir infrastruktūra yra ypatingos svarbos sritis, be kurios negalėtų tinkamai funkcionuoti valstybės institucijos, verslas ir visuomenė. Deja, bet dalis visuomenės atstovų technologijų progresą pritaiko nusikalstamai veiklai vykdyti. Vienas naujausių pavyzdžių – oro kontrabanda, kurioje nusikaltėliai naudoja mobilaus ryšio korteles oro krovinio koordinatėms nustatyti. Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) ekspertai savo įžvalgomis prisideda sprendžiant šį klausimą.

„Ryšių reguliavimo tarnyba glaudžiai bendradarbiauja su Vidaus reikalų ministerijos institucijomis, LRV Nacionaliniu krizių valdymo centru, elektroninių ryšių paslaugų teikėjais – teikiame siūlymus, kaip elektroninių ryšių duomenys gali efektyviau padėti identifikuoti kontrabandos atvejus ir juos vykdančius asmenis. Šiuo metu yra ištestuota nauja bendradarbiavimo kryptis – identifikuoti oro kontrabandos atvejus dar jiems būnant ore ir imtis reikalingų priemonių, kad krovinys nepatektų į nusikaltėlių rankas“, – aiškina Darius Kuliešius, RRT tarybos pirmininko pavaduotojas.

RRT šias bendradarbiavimo priemones ir jų įgyvendinimo galimybes pristatė spalio 8 dieną VRM organizuotame pasitarime.

„RRT ekspertai aktyviai dirba ir kitose su valstybės ir visuomenės saugumu susijusiose srityse. Kiekvieną dieną stebime globalios padėties nustatymo sistemų (GPS) veikimą ir fiksuojame joms keliamus trikdžius iš Baltarusijos ar Rusijos pusių, imamės veiksmų problemai spręsti tarptautiniu ir regioniniu būdu“, – pabrėžia D. Kuliešius.

RRT kartu su Lietuvos radijo ir televizijos centru jau daugiau nei metus užtikrina, kad iš Rusijos, Kaliningrado pusės, nelegaliai transliuojamos radijo stotys nebūtų girdimos arba būtų mažiau girdimos Lietuvos pasienio gyventojams. Be to, prieš metus RRT pristatė pirmąsias priemones, skirtas skaitmeniniams sukčiams užkardyti ir taip apsaugoti vartotojus nuo duomenų ir pinigų praradimo.

Pranešimą paskelbė: Rima Aukštuolytė, LR ryšių reguliavimo tarnyba (RRT)
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-10-08 14:22
Krašto apsauga, saugumas, ITT
Kontaktinis asmuo
Rima Aukštuolytė
Komunikacijos projektų vadovė
LR ryšių reguliavimo tarnyba (RRT)
864951634
[email protected]
pasidalinti
atgal