VMT teatrinių tekstų bibliotekos „Dramateka“ atidarymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: ketvirtadienis, 2024 spalio 17
Renginio pradžia: 19:30
Renginio pabaiga: ketvirtadienis, 2024 spalio 17
Renginio vieta: Valstybinis Vilniaus mažasis teatras

Spalio 17 d. 19.30 val. Vilniaus mažojo teatro kasos erdvėje bus atidaryta teatrinių tekstų biblioteka „Dramateka“.

„Esu tikra, kad tampame geresniais rašytojais skaitydami,“ – sako Liuksemburge gyvenanti ir kurianti teatro ir kino režisierė, dramaturgė, filmų scenarijų autorė Gintarė Parulytė. Ji į Vilnių atveža ne tik užsienyje pripažintą monospektaklį „Lovefool“, bet ir siekia įgyvendinti seną savo svajonę: atidaryti atvirą teatro pjesių biblioteką Vilniaus mažajame teatre. Joje bus galima susipažinti su menininkės sukauptų draminių tekstų kolekcija.

Idėja apie tokią jaukią ir neįpareigojančią erdvę G. Parulytei kilo studijuojant vaidybą Niujorke. Be intensyvių praktinių veiklų, studentų buvo prašoma per dieną perskaityti po pjesę ir tą daryti kiekvieną dieną. Taip jie ėmė lankytis garsiojoje Drama Bookshop ir diskutuoti apie savo atradimus, ugdydami meilę teatrui tekste.

„Mums reikia išgirsti ir pradėti klausytis naujų istorijų, naujų pasakojimų ir naujų balsų.“ – sako G. Parulytė ir kviečia priimti kitoniškumą per supratimą, bet ne baimę. Taip siekiant keisti pasaulį per meilę, abipusį palaikymą ir įkvėpimą.

„Dramateka“ veiks teatro kasos darbo metu: antradienį – šeštadienį: 11-18.30 val., sekmadienį 11-16 val., pietų pertrauka: 15-16val.

Renginys nemokamas. Vietų skaičius ribotas.

Pranešimą paskelbė: Kornelija Anelauskaitė, Valstybinis Vilniaus mažasis teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-10-15 16:23
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2024-10-17, ketvirtadienis19:30
Renginio pabaiga
2024-10-17
Renginio vieta
Valstybinis Vilniaus mažasis teatras
Kontaktinis asmuo
Kornelija Anelauskaitė
Komunikacijos koordinatorė
Valstybinis Vilniaus mažasis teatras
864106291
[email protected]
Prisegti failai
pasidalinti
atgal