„Lietuvos draudimas“ ilgalaikei nuomai Vilniaus senamiestyje pasiūlė 26 naujus butus

Didžiausia Baltijos šalyse ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ ilgalaikei nuomai pasiūlė 26 pilnai įrengtus naujus butus, esančius Vilniaus senamiestyje. Šis projektas – praėjusiais metais atidaryto biurų ir gyvenamųjų pastatų komplekso B10 Jono Basanavičiaus gatvėje dalis. 

„Veikdama ne gyvybės draudimo srityje, dalį pajamų mūsų bendrovė generuoja iš investicinės veiklos, ir nekilnojamasis turtas yra viena iš mūsų pasirinktų investavimo sričių. Projektuodami ir vystydami projektą B10 Vilniaus senamiestyje turėjome aiškų matymą, kad dalis komplekso bus gyvenamosios paskirties pastatai. Atlikę nekilnojamojo turto rinkos analizę, nusprendėme, kad šiuo metu racionaliausias sprendimas yra šiuos naujus butus pasiūlyti ilgalaikei nuomai“, – sako Rafal Piotr Rybkowski, „Lietuvos draudimo“ investicijų direktorius Baltijos šalyse. 

Modernūs butai senamiestyje

Pasak draudimo bendrovės atstovo, ilgalaikė nuoma tampa vis patrauklesniu sprendimu tiek verslui, tiek gyventojams, ieškantiems aukštos kokybės būsto centrinėse miesto dalyse.

„B10 projektas įkurtas istorinėje ir patrauklioje senamiesčio dalyje su pilnai išvystyta infrastruktūra. Ši vieta yra patogi galvojant ir apie kasdienius gyventojų poreikius, ir apie pramogas bei turiningą laisvalaikį“, – pažymi R. P. Rybkowski.

Dviejuose B10 komplekso gyvenamosios paskirties pastatuose iš viso yra įrengti 26 modernūs butai, kurių plotas svyruoja nuo 42 iki 92 kv. m. Visi butai yra su pilna apdaila ir būtiniausiais įmontuojamais baldais, tai yra, virtuvės komplektais, sieninėmis spintomis.

Strategiškai patraukli vieta

B10 biurų ir butų kompleksas buvo statomas siekiant įveiklinti neišvystytą sklypą greta „Lietuvos draudimo“ senojo pastato J. Basanavičiaus gatvėje.

„Naujų pastatų architektūra subtiliai įsilieja į istorinį Vilniaus senamiesčio kraštovaizdį. Be to, kompleksas pasižymi ne tik išskirtiniu dizainu, bet ir aukščiausiais tvarumo bei energinio efektyvumo standartais. Pastatų kompleksas taip pat turi jaukias medžiais ir gėlėmis apsodintas žaliąsias zonas, kuriomis galės naudotis nuomojamų butų gyventojai“, − sako „Lietuvos draudimo“ investicijų direktorius.

B10 projektą suprojektavo tarptautinis architektų biuras „Archinova“ kartu su Danijos architektų studija „PLH Arkitekter“, generalinis projekto rangovas AB „Panevėžio statybos trestas“. Bendra projekto investicija viršijo 20 mln. eurų.

Aptikta archeologinių vertybių

Ruošiantis komplekso statyboms buvo atrasta archeologinė vertybė – XVI a. pabaigos - XVII a. pradžios statinių liekanos.

„Tai pėdsakas iš baroko epochos – ūkinės paskirties pusrūsis su gerai išsilaikiusiu akmenų grindiniu, virš kurio galėjo stovėti gyvenamosios patalpos. Įvertinus statinio laikotarpį, galima numanyti, kad jis buvo pastatytas dominikonų vienuolių, kuriems tuo metu priklausė šios teritorijos žemės sklypas. Šis baroko laikų archeologinis atradimas reikšmingai papildo žinias apie už Trakų vartų buvusį Vilniaus priemiestį ir Vilniaus vienuolynų valdas šioje teritorijoje“, – sako „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Atidengta baroko laikų architektūros vertybė moderniai įkomponuota „Lietuvos draudimo“ administracinio pastato hole ir pro vitrininius langus matoma iš Jono Basanavičiaus gatvės. Darbo valandomis ją galima apžiūrėti iš arčiau, užėjus į pastato vidų.

Komplekso B10 ilgalaikė butų nuoma realizuojama, bendradarbiaujant su partneriu bendrove „COME2Rest“. Ši nuo 2013 metų veikianti lietuviško kapitalo įmonė specializuojasi trumpalaikės ir ilgalaikės nuomos administravimo srityje ir teikia visas su tuo susijusias paslaugas.  

Su nuomai skirtais B10 komplekso butais susipažinti detaliau galima svetainėje: https://www.aruodas.lt/butu-nuoma-vilniuje-senamiestyje-j-basanaviciaus-g-jei-ieskote-buto-vilniaus-miesto-sirdyje-4-1346581/

Pranešimą paskelbė: Aušra Kaminskaitė, Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-10-17 09:23
NT, statyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Saulius Abraškevičius
„Lietuvos draudimas“ komunikacijos vadovas
Mob. +370 685 21479
El.p. [email protected]
pasidalinti
atgal