„Thermo Fisher Scientific“ atidarė naują gamybos pastatą Lietuvoje

Naujasis pastatas leido padidinti reagentų gamybos apimtis įmonėms, kuriančioms mRNR technologija grįstus terapijos preparatus, tarp kurių – ir vakcina, skirta kovoti su COVID-19 virusu

Pastato vaizdo įrašas: https://we.tl/t-kCJkkdalO9
Pastato nuotraukos:
https://we.tl/t-GhRapwZAxu

 

Didžiausia pasaulyje produktų ir paslaugas mokslui siūlanti kompanija „Thermo Fisher Scientific“ šiandien  atidarė naują 5,5 tūkst. kvadratinių metrų gamybos pastatą. Naujasis plėtros projektas bendrovei leido padidinti reagentų gamybos apimtis kompanijoms, kuriančioms mRNR technologija grįstus terapijos preparatus. Šie reagentai taip pat bus naudojami ir vakcinų, skirta kovoti su COVID-19 virusu, kūrimui.

Virtualiame atidarymo renginyje dalyvavo ir naujosios gamyklos svarbą pabrėžė Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas ir kiti svečiai.

„Naujo „Thermo Fisher Scientific“ gamybos padalinio atidarymas Vilniuje – tai ženklas, kad Lietuvos gyvybės mokslų sektorius toliau klesti ir plečiasi, įrašydamas mūsų šalies vardą pasaulio ateitį lemsiančių inovacijų žemėlapyje. Galime didžiuotis, kad Lietuvoje gaminami vakcinų komponentai jau dabar prisideda gelbstint daugelio žmonių gyvybes visame pasaulyje“, – teigė LR Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Atverdami naują gamybinį pastatą, jūs taip pat atveriate duris naujoms galimybėms. Naujausiais moksliniais pasiekimais grįstas gamybos procesas ir padidėjęs reagentų gaminimo ir tiekimo tempas suteikia viltį, kad galėsime dar greičiau testuoti ir nustatyti viruso židinius, paspartinsime vakcinų gamybą ir tiekimą.  Taip pat ir naujos darbo vietos aukščiausios kvalifikacijos specialistams – tai investicija į tokią Lietuvą, kurią norime kurti“, – sakė LR Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Ši plėtra reikšmingai prisideda prie pastangų suvaldyti pasaulinę COVID-19 pandemiją: nauji gamybos pajėgumai „Thermo Fisher“  leis vakcinos nuo koronaviruso gamintojus efektyviau aprūpinti reikiamais reagentais“, – sakė bendrovės padalinio Vilniuje viceprezidentas ir generalinis direktorius Algimantas Markauskas.

Naujasis pastatas buvo pastatytas ir įrengtas per itin trumpą laiką – 4 mėnesius. Gamyba jame vykdoma vadovaujantis tarptautiniais Geros gamybos praktikos reikalavimais. Čia gaminami baltymai ir nukleotidai yra kritiškai svarbūs ne tik vystant vakcinas, bet ir kitus perspektyvia mRNR technologija grįstus terapijos sprendimus.

Praplėtus gamybos pajėgumus sukurta beveik 150 naujų darbo vietų biotechnologams, chemikams, kokybės užtikrinimo ir logistikos specialistams. Šiuo metu Vilniaus padalinyje įvairiose rolėse dirba 1300 darbuotojų, įskaitant ir 160 mokslininkų ir tyrėjų, todėl tai yra vienas didžiausių privačių mokslinių tyrimų ir plėtros centrų Vidurio ir Rytų Europoje.

„Šiandien dar kartą galime įsitikinti, kokia stipri Lietuvos pozicija biotechnologijų pasaulio žemėlapyje. Užsienio investuotojai įvertina Lietuvos mokslininkus, jų atliekamų tyrimų kokybę ir sukuria darbo vietas šiems pasaulinio lygio specialistams. „Thermo Fisher Scientific“ rodo užtikrintą lyderystę verslo ir mokslo bendradarbiavime, o Ekonomikos ir inovacijų ministerijos tikslas – daryti viską, kad tokio bendradarbiavimo būtų tik daugiau, kad Lietuva būtų dar patrauklesnė užsienio verslams, kuriantiems aukštą pridėtinę vertę“, – sakė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Džiaugiuosi galėdamas pažymėti „Thermo Fisher Scientific“  plėtrą Vilniuje. Tai yra pavyzdys, kaip privatus sektorius gali turėti svarbų vaidmenį  palaikant mūsų dvišalius santykius su Lietuva, kurti aukštą pridėtinę vertę kuriančias darbo vietas ir stiprinti mokslo plėtrą Baltijos regione“, – sakė JAV ambasadorius Lietuvoje.

„Visų pirma, noriu pasidžiaugti tuo, kad jei nusikeltume į metus atgal, kai tik pamatėme kylančias grėsmes, jau tuomet buvo kalbama, kad tik skiepai mus išgelbės. Buvo sakoma, kad prireiks bet pusantrų metų, kol mus pasieks vakcinos. Šiandien matome, kad neprireikė nei metų ir šiuo metu visi dirbame tam, kad būtų įgyvendintas visuotinis skiepijimas. Tai, kad esame žymiai greitesni ir efektyvesni, yra nuostabu. Šiandien žmonija yra stipresnė, todėl sveikinu mokslininkus už tai, kad einame į priekį. Tai yra atsakas tiems, kurie teigia, kad progresas nevyksta. Didžiausia pagarba mokslininkų bendruomenei. Džiaugiuosi, kad Vilnius, būdamas vidutinio dydžio miestu, biotechnologijų srityje yra megapolis. Matau didžiulę perspektyvą, kad Vilnius šioje srityje gali ir toliau augti bei yra vieta, kurioje kuriama ateitis“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Thermo Fisher“ Vilniaus padalinys reikšmingai prisidėjo prie kovos su COVID-19 pandemija. Pavasarį bendrovė pradėjo gaminti reagentus, būtinus itin tiksliems molekulinės biologijos (PGR) Covid-19 testams atlikti. Vilniuje veikiantis padalinys yra viena didžiausių Baltijos šalių įmonių ir už savo mokslinę ir socialinę veiklą yra gavęs ne vieną reikšmingą apdovanojimą.

„Thermo Fisher“ Vilniaus padalinys kuria, gamina ir pasaulio rinkose platina produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai. Produktai yra plačiai naudojami visame pasaulyje tiriant genų sandarą, raišką ir įvairovę, kuriant naujus įgimtų, paveldimų ir užkrečiamųjų ligų diagnostikos metodus.

Apie „Thermo Fisher Scientific“

„Thermo Fisher Scientific“ yra didžiausia pasaulio kompanija, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui. Kompanijos misija – padėti klientams kurti sveikesnį, švaresnį ir saugesnį pasaulį. „Thermo Fisher Scientific“ klientai – farmacijos ir biotechnologijos įmonės, ligoninių ir klinikų diagnostikos laboratorijos, universitetai, mokslo institutai ir valstybinės agentūros, aplinkos ir procesų kontrolės institucijos. Šiuo metu „Thermo Fisher Scientific“ dirba 75 tūkst. darbuotojų, metinės pajamos – 25 mlrd. JAV dolerių.

Pranešimą paskelbė: UAB „INK agency“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-01-29 14:57
Verslas, ekonomika, finansai, Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal