„Practica Capital“ realizavo savo investiciją – UAB „Upa MCT“ valdomą sveikatinimo ir reabilitacijos centrą „UPA Medical SPA“ Druskininkuose

Vienos iš pirmaujančių fondų valdymo įmonių Lietuvoje „Orion Asset Management“ fondui „Orion Social Infrastructure Fund” investavus į UAB „Upa MCT“ valdomo sveikatinimo ir reabilitacijos centro „Upa Medical SPA” nekilnojamąjį turtą, „Practica Capital” pilnai realizavo savo investiciją į šią įmonę.

2014 m. „Practica Capital“ fondas „Practica Venture Capital“ investavo 1,45 mln. eurų į UAB „Upa MCT“. Ši ankstyvos stadijos investicija buvo skirta medicininės reabilitacijos, sveikatinimo ir SPA centro Druskininkuose projekto vystymui ir statybai finansuoti. Centras duris atvėrė 2016 m. pradžioje. Vėliau fondas papildomai investavo į įmonę.

Šalia įmonės steigėjų ir fondo investicijų, papildomai buvo pritrauktas ilgalaikis bankų finansavimas ir 2,2 mln. eurų ES struktūrinių fondų parama pagal priemonę „Turizmo paslaugų/produktų, įvairovės plėtra ir turizmo paslaugų kokybės gerinimas“, administruojama LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos.

„Džiaugiamės nuo pat pradžių prisidėję užauginant vieną geriausių medicininio SPA centrų Lietuvoje ir Baltijos regione bei paliekant pėdsaką nuostabiajame Druskininkų kurorte. Taip pat, sėkmingai realizavę investiciją ir uždirbę solidžią grąžą mūsų valdomo fondo investuotojams” - sako „Practica Capital” steigiantysis partneris Silvestras Tamutis.

„Esame dėkingi „Practica Capital“ už pasitikėjimą ir suteiktą galimybę išvystyti projektą „UPA Medical SPA“. Nors 2020 metais pasidėjusi Covid-19 pandemija stipriai įtakojo bendrovės veiklą, tačiau ir sunkiu metu turėjome investuotojų palaikymą. Džiaugiamės nenuvylę fondo investuotojų pasitikėjimo, didžiuojamės profesionaliais, nuoširdų dėmesį klientams skiriančiais „UPA Medical SPA“ kolektyvo darbuotojais ir tikime kad su tokia komanda galime įgyvendinti dar ne vieną idėją, kuri padės žmonėms profilaktiškai rūpintis savo ir savo artimųjų sveikata ar įveikti kamuojančius negalavimus“ - teigia vienas iš įmonės steigėjų ir vadovas Rimantas Černauskas.

„Practica Capital“ teisiniai patarėjai buvo advokatų kontora „COBALT“. Įmonės finansų patarėjai buvo „JTC“, o įmonės ir naujo investuotojo teisiniai patarėjai - advokatų kontora „WALLESS”. 

Apie UAB „Upa MCT“:

UAB „Upa MCT“ valdo sveikatinimo, SPA ir reabilitacijos centrą „UPA Medical SPA“, kuriame įrengta 90 erdvių kambarių, baseinas, pirčių zona, masažų, kūno ir veido puoselėjimo bei gydomųjų procedūrų kabinetai, konferencijų salė, restoranas ir kita centro veiklai būtina infrastruktūra. Apgyvendinimo paslaugos atitinka keturių žvaigždučių kategoriją, o klientais nuoširdžiai rūpinasi ir paslaugas teikia gydytojai, kineziterapeutai, masažo, kūno ir veido priežiūros ir kiti specialistai. Pagrindinė centro specializacija žmogaus judamojo ir atramos aparato gydymas ir profilaktika.  

Apie Practica Capital:

Practica Capital“ yra Lietuvos rizikos kapitalo fondų valdymo įmonė, kurios pagrindinė investavimo kryptis – Baltijos regiono ar su Baltijos šalimis susiję inovacijomis ir technologijomis paremti verslai pradinėje, ankstyvoje ir augimo stadijose. Įmonė valdo tris rizikos kapitalo fondus, kurių bendras dydis viršija 52 mln. EUR. „Practica Capital“ jau dešimt metų investuoja į Baltijos šalių technologijų sektorių ir yra finansavusi daugiau nei 60 startuolių ir projektų – tarp jų „TransferGo“, „PVcase“, „Interactio“, „Eneba“, „Ovoko“, „Trafi“, „CGTrader“ ir kt.

„Practica Venture Capital“ pirmosios kartos „Practica Capital“ valdomas fondas, įsteigtas 2012 m. pagal Europos Investicijų Fondo („EIF“), Ekonomikos ir Finansų ministerijų administruojamą „JEREMIE“ iniciatyvą, kuri buvo finansuojama ES struktūrinių fondų lėšomis pagal Lietuvos 2007–2013 m. ekonomikos augimo veiksmų programą.

Pranešimą paskelbė: Practica Capital UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal