LHV bankas Estijoje suteikė 20 milijonų eurų finansavimą lietuviškai automobilių prenumeratos platformai „MyBee“

Prieš kelias savaites į Estiją žengusiai „MyBee“ – automobilių prenumeratos platformai didžiausios Estijos finansų grupės bankas LHV suteikė 20 mln. eurų finansavimą, kuris bus skirtas automobilių parko plėtrai. Daugiau nei prieš metus savo veiklą Lietuvoje pradėjusios „MyBee“ pirmųjų veiklos metų konsoliduotos pardavimo pajamos siekė beveik 4 mln. eurų. Sėkmingas paslaugos startas tapo atspirtimi plėtrai.

„Besikeičiant visuomenės mobilumo įpročiams finansų sektoriuje siekiame spėti drauge su rinkos naujovėmis. „MyBee“ teikiama automobilių prenumeratos principu grįsta paslauga yra patogi alternatyva nuosavo automobilio turėjimui. Mūsų vertinimu, tokie verslo modeliai ir paslaugos yra itin lankstūs lyginant su įprastais transporto priemonių įsigijimo finansavimo sprendimais“, – teigia Erki Link, LHV Lizingo departamento vadovas.

„Partnerystė su LHV ir skirtas finansavimas parodo, kad alternatyvūs mobilumo sprendimai turi didelį potencialą ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje. Automobilių prenumeratos ir kitų mobilumo paslaugų paklausa sparčiai auga, tad mums svarbu užsitikrinti savalaikį, verslo poreikius atitinkantį finansavimą, kuris leis laiku atliepti augančią šių paslaugų paklausą“, – teigia „Modus Group“ finansų vadovė Erika Huhtala. 

„MyBee“ paslauga Lietuvoje jau žinoma ir vertinama dėl jos lankstumo ir paprastumo. Sėkmingas veiklos startas ir pasiteisinęs verslo modelis Lietuvoje paskatino planuoti „MyBee“ plėtrą ir į kitas rinkas. Estija pasirinkta neatsitiktinai – ji labai imli inovacijoms, o Estijos gyventojai jau gerai susipažinę su alternatyviais mobilumo sprendimais. 20 milijonų finansavimas yra reikšmingas startuoliui. Tai mums suteikia galimybę pasiūlyti daugiau įvairių automobilių modelių, o klientams – daugiau priežasčių atsisakyti asmeninio automobilio“, – komentuoja „MyBee“ vadovas Lukas Jurkšaitis.

L. Jurkšaitis priduria, kad vis daugiau žmonių įsitikina, kad galima automobilį prenumeruoti – jo nebūtina turėti nuosavybėje. Klientai vertina prenumerata grįstą verslo modelį dėl galimybės automobilį atsiimti tą pačią dieną, paslaugos lankstumo, galimybės išvengti daugybės popierinių sutarčių.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad Estijos gyventojai jau yra gerai susipažinę su automobilių dalijimosi ir nuomos paslaugomis. „Kintantis požiūris į nuosavo automobilio turėjimą estams nėra naujiena – jie aktyviai naudojasi automobilių dalijimosi paslaugomis. Tad ieškantiems alternatyvių mobilumo sprendimų, „MyBee“ paslauga taps dar vienu patraukliu judėjimo būdu. Savo veiklą šioje šalyje pradėjome vos prieš kelias savaites, tačiau jau jaučiame augantį klientų susidomėjimą“, – sakė jis.

Pranešimą paskelbė: Modus Mobility, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal