Šeštajame “Lithuania Bitcoin Meetup” renginyje – žvilgsnis į dirbtinį intelektą ir kriptovaliutų reguliavimą

Gruodžio 19-tą dieną Vilniuje įvykęs šeštasis „Lithuania Bitcoin Meetup“ ir vėl susilaukė didžiulio virtualių valiutų entuziastų susidomėjimo. Nuo 2016-ųjų metų virtualių valiutų keityklos „SpectroCoin“ organizuojamas „Lithuania Bitcoin Meetup“ šiemet sutraukė arti 200 dalyvių. „Kaskart renginiui turime ieškoti vis didesnės erdvės, kad sutalpintume visus norinčiuosius“, - džiaugėsi Evaldas Krampas, „Crypto Hub Lithuania“ asociacijos vadovas bei „Lithuania Bitcoin Meetup“ organizatorius.

Savo pranešime E. Krampas kalbėjo apie dirbtinio intelekto (DI) pritaikymą blokų grandinėse. Anot jo, ši sritis toli gražu nepasiekė augimo piko, o DI projektų vertė žada didėti nuo 142 milijardų JAV dolerių 2022-aisiais iki daugiau nei 420 milijardų JAV dolerių 2025-aisiais.

Panelinėje diskusijoje, kurią moderavo „Fintech Hub LT“ asociacijos vadovė Greta Ranonytė, finansinių technologijų įmonės „Bankera“ atstovas Dr. Darius Kulikauskas, Lietuvos banko valdybos atstovas Rosvaldas Krušna bei finansų viceministrė Vaida Markevičienė diskutavo apie artėjantį kriptovaliutų rinkų reguliavimą (angl. Markets in Crypto Assets Regulation, MiCAR). Auditorijos dalyviai turėjo progą iš arčiau susipažinti su reguliavimu, ką tai reikš kriptovaliutų verslams bei patiems vartotojams.

Jaro Šatkevič, blockchain mokėjimų technologijos konsultantas, pristatė sprendimą, sujungiantį kriptovaliutų mokėjimus Bitcoin Lightning tinklu ir NFC technologija. Savo pristatymu pranešėjas siekė įrodyti, kad atnaujinimai ir nauji technologijos pritaikymai galimi ir kriptovaliutų „senbuviui“ bitkoinui.

Klausimų-atsakymų sesijoje investuotojas Justas Pikelis dalinosi patirtimi kriptovaliutų srityje. Kaip vieną esminių savybių norint sulaukti sėkmės investuojant į virtualias valiutas, Justas Pikelis įvardijo kantrybę bei užsispyrimą. „Mačiau daugybę investuotojų ir verslininkų, kuriuos kainų nuosmukio metu ištiko „klinikinė mirtis“, bet jie sugebėjo išlaukti“, - dalinosi J. Pikelis. Dubajų, kuriame šiuo metu gyvena, investuotojas įvertino kaip gerą vietą pradėti kriptovaliutų verslus dėl palankios reguliacinės aplinkos. Justas Pikelis taip pat rekomendavo jauniems žmonėms iškart nepradėti kurti savo projektų, o įgauti patirties dirbant kitiems, susitaupyti pradiniam kapitalui ir tik tada imtis nuosavo verslo.

Pranešimą paskelbė: Bankera
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal