„Circle K“ savininkės 3 mlrd. eurų sandoris Europoje: jau pertvarkyta pirmoji degalinė Berlyne

Vieno didžiausių Lietuvoje degalinių tinklų „Circle K“ savininkė, Kanados kapitalo bendrovė „Alimentation Couche-Tard“ iš Prancūzijos bendrovės „TotalEnergies“  perėmė daugiau kaip 2 tūkst. viso aptarnavimo degalinių, iš jų daugiausiai – Vokietijoje. „Alimentation Couche-Tard“ apie 3 mlrd. eurų vertės sandorį užbaigė šių metų sausį ir Berlyne jau atidarė pirmąją „Circle K“ degalinę.

„Circle K Baltics “ vadovas Skirmantas Mačiukas sako, kad tinklo plėtra Europoje turi strateginę reikšmę Baltijos šalių keliautojams bei verslams, kurie asmeniniais ar darbo reikalais vyksta į  Vakarų Europą.

„Šis įsigijimas ypač reikšmingas lojaliems Baltijos šalių „Circle K“ verslo klientams. Mūsų vežėjai sėkmingai dirba Vakarų Europoje, todėl naujosios „Circle K“ degalinės Vokietijoje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Liuksemburge bus aktualios ne tik vietiniams klientams, bet ir tarptautiniams vežėjams, taip pat keliautojams, kurie dabar galės patogiai naudotis „Circle K“ paslaugomis ir šiose šalyse“, – sako S. Mačiukas.

„Alimentation Couche-Tard“ įsigytą „TotalEnergies“ turtą sudaro 2175 objektai, iš kurių 1191 yra Vokietijoje, 562 – Belgijoje, 378 – Nyderlanduose ir 44 – Liuksemburge.

„Šiuo įsigijimu įžengiame į keturias naujas šalis ir gerokai išplečiame savo pasiekiamumą Europoje.  Labai džiaugiamės galėdami pasveikinti naujus komandos narius prisijungus į „Alimentation Couche-Tard“ šeimą ir esame įsitikinę, kad mūsų puoselėjamos vertybės yra labai artimos“, – teigia Kanados įmonės prezidentas ir  generalinis direktorius Brajanas Hanašas (Brian Hannasch).

„Circle K Baltics“ verslo klientų mobilumo bei pardavimų direktorius Ignas Klimaitis pažymi, jog nuo šiol bendrovė Baltijos šalių transporto įmonėms galės pasiūlyti palankias atsiskaitymo sąlygas ne tik Baltijos šalyse, Skandinavijoje, bet ir Vakarų Europoje.

„Žinome, koks mūsų klientams svarbu atsiskaitymo saugumas, greitas problemų sprendimas ir profesionalus aptarnavimas bei visada padėti pasirengusi „Circle K“ komanda. Labai džiaugiamės galėdami dar geriau atliepti mūsų klientų poreikius per plėtrą Vakarų Europoje“, – tvirtina I. Klimaitis.

Anksčiau komentuodamas sandorį „TotalEnergies“ vadovas sakė, kad dėl judumo transformacijos Europoje keičiasi klientų naudojimosi degalinėmis būdas. Tai reiškia, kad reikia plėtoti naujas paslaugas ir naują veiklą, ypač parduotuvėse: degalinės turi ne tik pardavinėti degalus, bet ir tapti visaverčiais paslaugų centrais.

„Alimentation Couche-Tard“ dirba 29-iose šalyse, jos valdomą tinklą sudaro apie 16,7 tūkst. degalų ir kitų prekių prekybos vietų.

Baltijos šalyse „Alimentation Couche-Tard“ priklauso iš viso 261 „Circle K“ degalinė.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal