„Avia Solutions Group” 2023 m. audituoti finansiniai rezultatai – EBITDA augo 36 proc. iki 392 mln. Eur

„Avia Solutions Group“, didžiausia pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikianti įmonių grupė, pranešė 2023 m. audituotus finansinius rezultatus: grupės grynasis pelnas augo 5,5 karto iki 68,2 mln. Eur., koreguota EBITDA – 36 proc. iki 392 mln. Eur., pajamos – 22 proc. iki 2,3 mlrd. Eur. Daugiausia pajamų bendrovė generavo Europoje (67 proc.), Azijoje (20 proc.) bei Š. ir P. Amerikos regionuose (6 proc.).

Pernai metais aviacijos įmonių grupė toliau tęsė investicijas į orlaivių parką ir papildė jį 27 orlaiviais – iki 200 lėktuvų. Iš viso jame metų pabaigoje buvo: 159 keleiviniai ir 41 krovininis lėktuvas.

2023 m. grupės pajamos iš ACMI paslaugų keleiviniais orlaiviais augo 53 proc. ir siekė 950 mln. Eur. Anot „Avia Solutions Group“ generalinio direktoriaus Jono Janukėno, ženkliai išaugusios paslaugų apimtys rodo, kad daugelis pasaulio lyderiaujančių avialinijų ACMI paslaugas mato kaip integralią savo veiklos dalį, padedančią efektyviau valdyti savo orlaivių parką. Situacija keleivinių orlaivių paslaugų rinkoje rodo, jog aukštus augimo tempus grupė išlaikys ir ateityje.

Pernai „Avia Solutions Group“ tęsė plėtrą Azijos ir Ramiojo vandenyno regione kur veiklą pradėjo „BBN Airlines Indonesia“, o 2024 m. pradžioje grupė įsigijo Australijos oro linijų bendrovę „Skytrans“. Iki 2024 m. pabaigos įmonė planuoja įsteigti dar 4 ACMI paslaugas teikiančias oro linijų bendroves Brazilijoje, Filipinuose, Tailande ir Malaizijoje.

Bendrovė ruošiasi ir toliau plėsti orlaivių parką ir išlaikyti lyderiaujančias pozicijas ACMI paslaugų segmente, kur jaučia didelį rinkos poreikį, o įmonės kuriama infrastruktūra Azijos bei Ramiojo vandenyno regione ir P. Amerikoje leis efektyviai valdyti sezoniškumo iššūkius aviacijoje perkeliant lėktuvus iš vieno regiono į kitą.

„Grupė orlaivius naudos Europoje vasaros sezono piko metu, o žiemos metu lėktuvai bus perkelti į priešingo sezoniškumo regionus. Taip galėsime maksimaliai išnaudoti mūsų orlaivių parko pajėgumus, o mūsų klientai, lyderiaujančios pasaulio avialinijos, gaus orlaivius sezoninio piko laikotarpiu“, – teigia J. Janukėnas.

Amerikos rinka įmonei taip pat viena iš prioritetinių. Bendrovė neseniai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su įmone „Impact Investments LLC“, kurios vykdantysis valdybos pirmininkas – buvęs JAV valstybės sekretorius Mike Pompeo. Bendrovė aviacijos grupei teiks strateginės plėtros konsultacijas.

Airijos bendrovė „Avia Solutions Group“ turi biurus Airijoje, JAV, JAE, Lietuvoje, Australijoje, Azijos Ramiojo vandenyno regione ir Pietų Afrikoje. Grupei priklauso tokios visame pasaulyje veikiančios avialinijų bendrovės kaip „SmartLynx Airlines“, „Avion Express“, „AirExplore“, „KlasJet“, „Magma Aviation“. Bendrovė taip pat valdo lėktuvų priežiūros ir remonto paslaugų (MRO) įmonę „FL Technics“, turinčią lėktuvų techninės priežiūros ir remonto angarus Indonezijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje bei 100 operatyvinių priežiūros stočių įvairiose šalyse. Tarp grupės įmonių – didžiausias nepriklausomas pilotų mokymo centras „BAA Training“, turintis pilotų mokyklas Ispanijoje, Prancūzijoje, Lietuvoje ir Vietname.

„Avia Solutions Group“ komandą sudaro daugiau kaip 11.700 aukštos kvalifikacijos aviacijos profesionalų visame pasaulyje.

 

Pranešimą paskelbė: Silvija Šileikė, Avia Solutions Group
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-10 16:28
Verslas, ekonomika, finansai, Transportas
Kontaktinis asmuo
Silvija Šileikė
Komunikacijos departamento direktorė
Avia Solutions Group
+37067122697
silvija.sileike@aviasg.com
pasidalinti
atgal